Geraardsbergen slot

Avatar foto

DoorNikolaas Verhulst

aug 9, 2024 127 views

Het toernooi van Geraardsbergen zit er alweer op. Ten tijde van mijn vorige bericht was er nog niet veel spectaculairs gebeurd, op een nederlaag van Jacob Dreelinck in de twee ronde na. Maar de dag daarna kwam er, na vijf rondes, iemand alleen op kop: de Nederlandse FIDÉ-meester Tim Grutter. De volgende twee rondes remiseerde hij, waardoor Jacob Dreelinck naast hem kwam.

In ronde acht wonnen zowel Grutter als Dreelinck. Die laatste versloeg, net als broertje Adriaan, de enige IM in het gezelschap: Manuel Bosboom. Uit die partij een interessant fragmentje.

In de laatste ronde namen beide matadors genoegen met een snelle onderlinge remise. Onze twee Oude Goden, Kiran en Michiel begonnen met een rating in de 1700, haalden een TPR in de 1700 en eindigden broederlijk zij aan zij op plaatsen 66 en 67. Consistentie is ook iets!

Eindstand: 1-2. Grutter & J. Dreelinck 7½/9 3-4. Dauw & Smekens 7 5-13. Raats, Victor, Bosboom, Sutter, Van Volsem, A. Zouaghi, Wouters & Butzen 6½ …

In het Vlaams seniorenkampioenschap, dat tegelijkertijd gespeeld werd, sloten de twee grootste namen, Schuermans en Goormachtigh, het toernooi af met een onderlinge remise. Een echte scheiding was er in dit toernooi niet. Vijf rondes voor zevenendertig deelnemers is toch wat weinig.

Eindstand: 1-4. Schuermans, Goormachtigh, Knors & Luminet 4/5 5-9. Kerkhof, Van Houtte, Engelaer, Hennipman & Grodent 3½ …

Morgen gaan dan de Brugse meesters van start. Het gezelschap is heel internationaal: niet alleen is er de gebruikelijke lading Nederlanders, Fransen en Duitsers, maar er zijn ook Indiërs, Noren en zowaar zelfs een Japanner. In het open is de Turkse GM Şanal de duidelijke favoriet. Geirnaert heeft meer dan honderd Elopunten minder en nog een een honderdtal punten daarachter volgt een legertje FM’s. In de -1800 reeks speelt ook één medelid mee: Adhitya Ram.

Er vinden ook nog een open seniorentoernooi en een gesloten normentoernooi plaats. In dat laatste toernooi gaat onder andere Pijpers, die het open van Gent gewonnen heeft, op zoek naar een GM-norm. Van Belgische zijde jagen Warre De Waele en Jacob Dreelinck op een IM-norm.

Kort daarna is het dan alweer aan Brasschaat. Ooit waren we daar met z’n vijftienen van de club, maar dat jaar was het BK natuurlijk niet in Lier. Momenteel staan er vijf Oude Goden op de lijst: Daniel, Gaston, Patrik, Alexander en Herman. Komen er nog bij?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *