Interesse in onze club?

Overweeg je lid te worden van SK Oude God of ben je gewoon benieuwd en wil je onze club leren kennen? Spring dan eens binnen op dinsdag (volwassenen – 20u) of zondag (jeugdschaak – 10u30). Indien je je vooraf even aanmeldt via mail, kan je zelfs een partijtje meespelen. Je kan tot 3 keer komen proeven van onze club alvorens lid te worden.
Belangrijk voor wie wenst deel te nemen aan het clubkampioenschap, is dat de inschrijvingen hiervoor lopen tot 25 augustus.


Waar?
Boven het Theatercafé, Heilig Kruisstraat 16, Mortsel
Wanneer?
Volwassenenschaak: elke dinsdagavond om 20u
Jeugdschaak: op de zondagse lesdagen van 10u30 tot 12u30. (zie leskalender)
Wat?
Volwassenen: Clubkampioenschap, Beker, Snelschaak, Rapidschaak en andere interne toernooien.
jeugdschaken: Lessen, Clubkampioenschap en jeugdtoernooien
Waarom?
– Een club met veel spelgelegenheden, voor ieder wat wils.
– Een club met spelers van alle niveau’s van beginners tot meesters.
– Een club waar het gezellig napraten is.
– Een club die alles biedt wat een schaker beoogt.

Lidgeld

  • Volwassenen: 60 euro
  • Gepensioneerden vanaf 60 jaar: 45 euro
  • Tweede aansluiting: 30 euro
  • Jeugd: 60 euro
  • Nieuwe spelers na 1 januari: 30 euro (geen aansluiting bij schaakbond en enkel voor eerste aansluitingsjaar)
  • Belfius – IBAN: BE11 0682 3281 1848 (BIC:GKCC BE BB)

Missie

Schaakkring Oude-God kent zijn hoogdagen tussen 1980 en 1990, met meer dan honderd actieve leden. de club heeft op dat moment een contingent sterke spelers, dat zonder enige vorm van professionalisering of vergoeding vlot meedraait in de tweede afdeling van de nationale Interclubcompetitie. Maar de algemene afkalving van het verenigingsleven in de jaren 90 laat ook hier zijn sporen na en het aantal leden daalt. Verbouwingswerken in het Mark Liebrecht Centrum, altijd al de vaste stek van de club, doen nog minder goed aan de clubwerking. Het ledenaantal loopt terug tot 25. Het clubschaak lijkt bijna overal in een dal te zitten.

Schaakkring Oude-God wordt in 1965 opgericht en mikt in zijn statuten meteen op het brede publiek. De missie van de kring was – en is – de drempels naar de schaaksport voor kinderen, jongeren en volwassenen zo laag mogelijk maken en tegelijk een aanbod te doen voor zowel recreatiespelers als gevorderden. Naar Nederlands voorbeeld start de club in 1985 met schaaklessen voor de jeugd. Vrijwilligers leiden ze op met de modernste didactische methodes. Het initiatief slaat aan in Mortsel, maar het duurt enige jaren voor de jeugdspelers ook doorstromen naar het volwassenenschaak.

Maar met de komst van een nieuw en verjongd bestuur in 1998 en promotie via o.a. folders, affiches en een druk bezocht website begint een langzame revival. Bovendien begint ook de jeugd zich door te zetten. De jongste jaren floreert Schaakkring Oude-God dan ook: Meer dan 120 leden, waarvan heel wat jeugdspelers die ook ver buiten Mortsel van zich doen spreken, maken vandaag samen het mooie weer.

De combinatie van rustig en geconcentreerd schaken in de bovenzalen van het Theatercafé en gezellig napraten in het stemmige Theatercafé doen de rest.