Bam! 63 deelnemers voor het komende clubkampioenschap van SKOG. Dat zijn er zelfs enkelen meer dan het recordjaar vorig seizoen en – op één na – evenveel dan het aantal velden op het schaakbord. De analogie is perfect want het clubkampioenschap zal bestaan uit 8 reeksen van 8 spelers – op één na dus. Voor ieder een veld!

Tussen de 63 deelnemers vinden we natuurlijk heel wat anciens die al jaren of decennia mee het gezicht bepalen van onze club, maar daarnaast zullen ook weer enkele nieuwkomers en ook beloftevolle doorstromers van de jeugdschaak hun opwachting maken. De kaarten zullen helemaal open liggen want door het groot aantal deelnemers, zijn sommige reeksen heel elo-compact. Zoals Jan bvb. al opmerkte bedraagt het eloverschil in reeks 3 amper 39 punten. Iedereen kanshebber! Later meer daarover.

Uw toernooileider hoopt dat het toernooi even vlot verloopt dan vorig seizoen zodat iedereen tijdig zijn partijen krijgt afgewerkt en er amper forfaits vallen.

Om een vlot verloop te garanderen is het belangrijk dat je de procedure kent als je onverwacht niet kan spelen:

  • Je waarschuwt ten laatste een uur voor het partijbegin de tegenstander, maar hoe vroeger hoe beter. Wacht niet tot de speeldag zelf.
  • Verwittig je tegenstander telefonisch als de afmelding toch op dinsdag zelf gebeurt. Zie Contactgegevens.
  • Je waarschuwt toernooileider Pascal via e-mail (pascal@skoudegod.be). Of via WhatsApp/SMS (0497 12 09 74) als de afmelding op dinsdag zelf gebeurt .
  • De toernooileider zal de partij verplaatsen naar de eerstvolgende beschikbare datum en beide spelers ontvangen daar bericht van.

De speelkalender zal gepubliceerd worden rond 5 september. Hou de website dan goed in de gaten, want de meeste deelnemers spelen de dinsdag erop (10 september) al hun eerste partij.

Parallel starten we dan ook met het Laddertoernooi. Iedereen die niet deelneemt aan het clubkampioenschap of die avond niet moet spelen, kan zich elke dinsdagavond ten laatste om 19u55 aanmelden in de toernooizaal. De aanwezigen worden dan tegen elkaar gepaard. Ook een ideaal toernooi voor nieuwkomers in de club!

En vooraleer al dit schaakgeweld losbarst, spelen we komende dinsdag nog eerst de openingsspeeldag van ons rapidcriterium. De andere drie speeldagen volgen later op het seizoen.

Er zijn trouwens ook nog plaatsen voor het Tuintoernooi komende zondag. Inschrijven kan nog tot en met vrijdag hier. De weersvoorspellingen zien er voorlopig schaakideaal uit. Hou er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is, dus wees er tijdig bij!

Als uw toernooileider naast al deze seizoensstartactiviteiten nog tijd vindt, halen we ook de SKOTTO terug van stal. Later meer daarover…

We gaan ons niet vervelen bij SKOG!

2 reactie op “63 deelnemers voor clubkampioenschap ’24-’25!”
  1. Fantastisch! En dit is natuurlijk niet het resultaat van toeval of door Covid of door een film , maar wel door langdurig goed werk van het bestuur. Bedankt !!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *