Na de nipte nederlaag tegen Deurne kregen we vandaag thuis Mechelen 3 over de vloer. Terwijl het leeftijdsverschil vorige week gemiddeld bijna 35 jaar was kregen we deze ronde een beduidend jonger team tegen.

De eerste scores stonden al vrij snel op het bord: Op bord 2 won Sebastiaan een pion en besloot optimistisch een tweede pion te nemen. Dit was er helaas te veel aan waardoor de tegenstander terugkwam, en bij overmaat van ramp kreeg deze tegenstander ook een gratis dame.

Niet veel later was mijn partij na slechts 16 zetten ook afgelopen: In een Siciliaanse Wing Gambit werd de b-pion niet genomen, en deze bleek een tiental zetten later de belangrijke doorslag te geven.

Op borden 3 en 4 waren de partijen van onze youngsters Kiran en Alexander alles behalve afgelopen. Alexander verloor een pion in het middenspel met nog veel stukken op het bord en besloot een interessante tegenaanval te lanceren, helaas stonden iets later wat te veel stukken in waardoor er materiaal verloren ging en de stand op 1-2 bracht voor Mechelen.

Tegelijkertijd was het heel spannend op het bord bij Kiran: Time management is op dit moment nog een werkpunt waardoor hij de laatste 10-15 zetten met minder dan 2 minuten op de klok moest voltooien. Dit leek echter bijna succesvol te gaan worden: In een Caro Kann stelling gooide hij met wit de g- en h-pion naar voren en kreeg een heel interessante aanval. Helaas was de stelling complex en werd een subtiele dreiging van de tegenstander over het hoofd gezien die de partij zou kosten.

Resultaat dus 1-3 maar ik kan niet ontevreden zijn als ploegkapitein na de geleverde strijd. Ondanks het verlies hebben we nog 2 teams onder ons staan in het klassement en we doen er alles aan om deze (en uiteindelijk nog meer teams) achter ons te houden.

Volgende ronde wacht Borgerhout 4, dat mee aan de leiding staat in 4A.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *