Vorige week zei de kalender nog dat er deze speeldag één wedstrijd op het programma stond, nu bleek die niet door te gaan maar kwamen er twee andere in de plaats. Zoals zo vaak lieten de kemphanen van dienst zich niet onbetuigd in hun ijver om “het verschil te maken”, maar dat was ook weer geen sinecure, en dus werd er, alle kämpferische pogingen en aanvalslust ten spijt, uiteindelijk geen verschil gemaakt. _LEESMEER_

Benny opende met de koningspion tegen Guy, en hoe de opening er dan verder uit zou zien, daarover bestond meer dan Hippothetische zekerheid. Uw dienaar heeft de middenspeelse ontwikkelingen niet bepaald goed kunnen volgen, wegens te druk met de eigen partij, maar het was tekenend dat het bord heel gevuld bleef. Het was een maneuveren en positoneren en wringen, maar er bleek aan beide kanten geen doorkomen aan, en dus kende de strijd een vreedzaam einde: ½ – ½.

Herman en Carlo verzeilden, naar aloude gewoonte, in een Giuoco Piano/Pianissimo, maar dat belette niet dat er van (zeer) rustig spel al spoedig geen sprake meer was. Omstreeks de 10de zet verkwistte wit een tempo door eerst achteruit te gaan en dan toch de witveldige lopers af te ruilen, en nam zwart vervolgens niet optimaal terug. Tijd voor de opstoot d4, vond  Herman, die stukwinst al zag aankomen, maar Carlo  zag en gaf nog wel goed weerwerk. Het draaide uit op P en L voor T en pion, en de tweede zou ook wel vallen. Ongelijk(soortig) materiaal, maar toch zowat gelijk(waardig), een dynamisch evenwicht, waarin beide partijen wel dachten dat het goed zou komen, maar niet meteen wisten of dat geen zelfbedrog was. De computer zal het nog zeggen, maar de twee voelden wel aan dat de balans een aantal keren heen en weer had geheld. Ten slotte gaf Carlo z’n tweede T voor de L en twee pionnen en volgde een eindspel van T+P tegen T+4p. Dat werd nog razend spannend, maar er kwam net geen winst uit, of, wie weet, die werd net gemist. Gelijkspel, na bewogen en bevlogen strijd.

Heel veel verandert er niet in de stand, behalve natuurlijk dat de vier actoren een halfje vooruitgaan. Dat heeft o.m. het gevolg dat Herman de eerste plaats weer afsnoept van Jan, maar die heeft wel een partij (en half verliespunt) minder. Nagenoeg twee derde van de debatten is achter de rug, het begint te korten, en vooraan (en elders) blijft alles dicht bijeen. Wie speelt het klaar om een keertje “het verschil te maken”?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *