CK Reeks 2: Trends

Avatar foto

DoorHerman Callens

nov 21, 2018 141 views

Vorige keer stond iedereen nog 2 punten hoger, maar intussen is de afhaker uit de tabel gezwierd en staat iedereen te blinken (of niet) met hoogst zelfverdiende punten (indien van toepassing). Tijd voor een round-up alweer en enkele observaties ‘vanop afstand’. _LEESMEER_

Over de partijen zelf kan ik weinig vertellen. Bovendien is het opletten geblazen: je zult maar schrijven “A vloert B” of “C gaf D een dreun”, terwijl de realiteit veeleer overeenkomt met “B had A zowat plat maar die raakte per ongeluk en ongeoorloofd zijn dame aan” (en dat in #metoo-tijden!) of “D haalde kansrijk uit maar overzag een onooglijk tussenschaakje”.

Maar een mens moet iets zeggen. Opvallend, na de zwarte zege van Mart tegen JanDG van twee speeldagen geleden, vielen er vorige week gewoon drie witzeges te noteren: JanV, Paul en Guy haalden de buit binnen tegen JanDG, Carlo en Gert. Ik blijf het natuurlijk vragen: waar blijven die remises toch? Maar het klopt wel met wat ik, in tempore non suspecto, voorspelde voor het seizoen goed en wel begonnen was. Hoe dan ook, te dien tijde (vorige speeldag dus) constateerde ik, het puntenverlies links en rechts in rekening brengende, dat er zich enige afscheiding leek te ontwikkelen: een drietal hield het puntenverlies (stevig) binnen de perken, de rest strooide redelijk gul punten in het rond. Zou die trend zich doorzetten?

De resultaten zien er alvast ‘anders’ uit. Guy wint met zwart van Patrick, JanDG met wit van Paul en Mart en JanV spelen remise. Voor elck wat wils, dus, deze keer, en zowaar ook één remise! Toevallig uit het trio van daarnet overigens, dat zich als ‘leidend’ manifesteert. De trend concretiseert zich, nu we stilaan naar herfstkampioenentaal evolueren, tot een driedeling: JanV, Carlo en Mart staan relatief stevig boven 50%, Guy en JanDG staan er ‘boenk’ op enPaul, Gert en Patrick er net tot stevig onder. U merkt dat dit overzicht enigszins afwijkt van de stand, wat ook te maken heeft met een relatief sterk schommelend aantal gespeelde partijen. Standgewijs leidt Mart, met 2 tot 3 partijen voorsprong, en het is natuurlijk aan de anderen om die partijen zo te spelen dat zij daarin niet meer verliezen dan de voorlopige leider deed. Tja, bij alles wat ik versla de laatste tijd is het spanning alom! Jammer van die noodgedwongen afstand …

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *