Grand Swiss 2021 (3)

Avatar foto

DoorHerman Callens

okt 30, 2021 247 views

Laten we het erop houden dat de weg nog lang is (nog 8 ronden), maar wat ik gisteren al opperde, is vandaag ook een titel op een schaaksite: de vraag namelijk of Firouzja, na een 3/3 alleen aan de leiding, op weg is naar het kandidatentornooi. Hij wordt van dichtbij achternagezeten door een zestal, met Yu (hoogste) en Nihal (jongste) als opmerkelijkste namen. De usual suspects genre Caruana, Aronian, Vachier-Lagrave e.a. volgen in een 35-koppig peloton op een punt van de 18-jarige leider. 4de ronde: YuFirouzja.

Liefst 9 dames delen de eerste plek in het vrouwentornooi, in TB-volgorde: Zhu, Pogonina, Javakhishvili, Dzagnidze, Gunina, Lei, Paehtz, Batsiashvili en Harika. Deze 9 leiden voor een groep van 11 met.o.m. Kosteniuk, Kashlinskaya en Abdumalik. Het was de meest vreedzame ronde tot nu toe: wel 12 remises deze keer, zoveel als in ronde 1 en 2 samen. 

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *