Have you been to Bruges?

Avatar foto

DoorHerman Callens

aug 17, 2018 348 views

Vandaag op Chessbase een artikel over “The Bruges Masters (or Brugse Meesters in Flemish, if you prefer!)”. Dat is altijd leuk, als ons buitenland bericht over ons binnenland, en van de Brugse Meesters heb ik te onzent  trouwens al veel lof menen te horen. Voor de niet-Engelstaligen onder u, het artikel begint zo: _LEESMEER_

“De Bruges Masters (of Brugse Meesters in het Vlaams, als u dat liever hebt!) liepen van 12 tot 16 augustus in de pittoreske Belgische stad die bekend staat voor haar oude straten, lieflijke kanalen, chocolade van wereldklasse en – één keer per jaar – een internationaal open schaaktornooi. De winnaar van dit jaar was GM Oleg Korneev, de 49-jarige Rus die nu woont in en speelt voor Spanje. Korneev stormde door het tornooi door al zijn partijen te winnen, vooraleer, in de laatste ronde, met een remise genoegen te nemen.”

Verderop blijkt dan dat Korneev niet zomaar alles won op de laatste partij na: hij had er, om het tornooi van Linares uit te kunnen spelen, een Zwitsers gambiet van gemaakt, door de eerste twee ronden een bye te nemen, met dus twee keer een half punt, vervolgens 6 partijen op rij te winnen en dan af te sluiten met remise. Het leverde hem 7,5/9 op, waarvan hij ‘maar’ 6,5 al spelend had verdiend. Overigens had hij die laatste partij ook moeten winnen, maar hij verkoos op veilig te spelen: liever 950 euro in de hand dan 1200 mis te lopen door ‘te veel’ te willen.

Het ‘schaakverslag’, met analyse, resultaten etc., is van Macauley Peterson en helemaal onderaan vindt u “All available games”. Maar, op z’n minst even aardig is het sightseeingverslag van WFM Meri Grigoriyan dat op de tekst van Peterson volgt, onder de titel “A fairy-tale city-break” (een sprookjesachtige citytrip), waarin zij vertelt over haar bezoek aan “deze magische stad”, inclusief tornooi. Een resem mooie plaatjes van Brugge zorgt voor een passende visuele ondersteuning van haar relaas. Echt wel de moeite om door te nemen!

U vindt het allemaal op Chessbase, en als u daarvoor een link nodig hebt, dit is ‘m:

https://en.chessbase.com/post/bruges-masters-2018

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *