De acht reekshoofden gaan naar de kwartfinale van de Beker Adams. Dat lijkt misschien niet meer dan logisch, maar ondanks de grote eloverschillen hadden enkele reekshoofden een zware avond en mogen de schaakgoden dankbaar zijn. Vooral Herman en Matthias leken lange tijd voor een stuntzege te gaan zorgen.

Herman won in het vroege middenspel een kwaliteit van Tony maar kwam in het toreneindspel in tijdnood. De 30 seconden extra per zet bleken niet voldoende om de klus af te maken en Tony gaat dus alsnog door.

Matthias had een elokloof van 800 punten te overbruggen, maar zette zich voor een ijzersterke partij tegen Pascal. Pascal ging al snel in de aanval maar Matthias bleef de boel rustig allemaal dekken. Ondertussen waren Pascals pionnen al te ver opgerukt om de koning op d2 nog te beschermen die bijzonder gevoelig bleek voor de counter met dame en lopers. Het is niet overdreven te stellen dat Matthias quasi de hele avond gewonnen stond tot hij in tijdnood een stuk wegblunderde en meteen opgaf.

Volgende dinsdag mogen de 8 overgbeleven spelers vechten voor een plaats in de halve finale én een plaats in het finalezaaltje!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *