Wie graag nog meer schaakt op zondagnamiddag, behalve voor de Interclubcompetitie, kan zich vanaf nu inschrijven voor het individueel Liga-kampioenschap, dat start op 22 september. De Liga, voor wie ze niet kent, is de koepelorganisatie van alle schaakclubs in de provincie Antwerpen (een 30-tal). Jaarlijks organiseert ze zelf kampioenschappen. Naast blitz, rapid, seniorentoernooi en de Zilveren-Torencompetitie voor teams is er ook een individueel kampioenschap. Dit seizoen wordt dat georganiseerd door TUSK, de Turnhoutse schaakkring. Locatie: Oud-Turnhout.

In totaal zijn er negen ronden gepland: de eerste op 22 september, de laatste op 6 april, telkens met start om 14 uur. Het is ook mogelijk een partij vooruit te spelen, mocht je een zondag niet vrij zijn. Het tempo is dat van de Interclubcompetitie: 90 minuten voor 40 zetten + 30 minuten voor de rest van de partij en een increment van 30 seconden per zet, vanaf zet 1. Uiteraard tellen de partijen mee voor ELO (nationaal en Fide). Er zijn klassements- en ratingprijzen. In de Expertenreeks komen de 10 hoogste ELO’s tegen elkaar uit in een gesloten toernooi, alle anderen spelen in het open toernooi volgens Zwitserse paring. Voor het inschrijvingsgeld moet je het alvast niet laten, want dat bedraagt amper 25 euro. Klik voor meer info en inschrijven.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *