Vandaag (zondag) ontving de jeugdafdeling een 40-tal leergierige jeugdspelers voor de eerste les van het nieuwe schaakjaar. Over de start van de jeugd later meer op deze website.
Daags voor deze start stonden 4 jonge Skoggers al te popelen om zich te meten met andere schakers. Dit op het jeugdschaakcriterium in Leuven.
Samen met 168 anderen zaten Alex, Adhitya Ram, Lara en Arya aan het bord toen de gong luidde in het Sint Albertuscollege. Bij de U12 haalde Alex een verdienstelijke 4 op 7. Daarmee eindigde hij 11e, zijn beste notering in het jeugdschaakcriterium van dit jaar. Op naar de top 10, Alex!
Het laatste half jaar toonde Adhitya een enorme progressie. Dit ondervonden al vele volwassen clubschakers. Hij onderstreepte in Leuven zijn progressie met een podiumplaats, zijn eerste in dit criterium. Hij behoort nu echt bij de topspelers van deze leeftijdscategorie. Te weten dat hij volgend jaar ook nog bij de U10 mag spelen.
In de jongste reeks, de U8, stonden twee kersverse leden aan de start: Lara en Arya. Lara speelde in België al eerder een toernooi, maar nu voor het eerst onder de vlag van SK Oude God. Met 5 op 9 maakte ze evenveel indruk als papa Vedat bij de volwassenen. Ze had een rechtstreeks duel met Arya. Dat duel werd gewonnen door het broertje van Adhitya. Arya haalde ook 5 op 9. Formidabel voor een van de jongste (misschien wel de jongste?) deelnemer van het toernooi.
Proficiat aan Alex, Adhitya, Lara en Arya met deze knappe prestaties!
Wellicht dat deze prestaties de andere jeugdspelers inspireren om ook aan toernooien deel te nemen. De volgende etappe van het jeugdschaakcriterium is op 1 november in Turnhout. Klik hier om de flyer van dit toernooi te raadplegen.
Maar eerder staat er een Stapjestoernooi op het programma. Op 12 oktober wordt dit toernooi georganiseerd door onze vrienden van Chesslooks in Lier. Een Stapjestoernooi is een toegankelijk toernooi omdat de indeling niet op leeftijd is, maar op niveau (de welbekende stapjes). Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *