Het clubkampioenschap is nu drie weken ver. Veel te vroeg voor welke conclusies dan ook en zelfs de maximummer moet nog even op stal blijven. Te veel spelers hebben nog het maximum der punten, in de meeste gevallen één, daar valt niet echt veel over te zeggen.

Wat zien we dan wel? In reeks 1 valt de blitz-start op van Tony, die met 2,5/3 voorlopig de leiding neemt. Dat Tony de vroege vorm lijkt te pakken te hebben, mocht Pascal ondervinden. Hij won een kwaliteit, maar Tony kreeg daar compensatie voor en manoeuvreerde zijn paardenduo zoals vanouds met veel bravoure naar de overkant van het bord. In een scherpe, open stelling vond Pascal, in tijdnood, geen afdoend antwoord meer op de vele complicaties. Jan en Wouter speelden hun eerste partij, Jan won.

Nog een sterkere blitz-start nam Mart in reeks 2. Hij versloeg deze week opkomend talent Kiran en heeft nu 3/3, een half je meer dan Patrick die vorige week Patrik met sterk aanvalsspel opzij zette en nu van Ronny won. Is er een tweestrijd in de maak?

Over reeks 3 valt weinig te zeggen, daar heeft niemand tot nu toe meer dan twee partijen gespeeld. Philip versloeg oude rot Jan maar geraakte niet voorbij die andere oude rot Enrique. Ook Herman en Paul deelden de punten. Een gelijkaardig verhaal zien we overigens in reeks 4, waar behalve Carlo iedereen al minstens een halfje scoorde. Gert staat op scheidingspunten aan kop, en in reeks 5, waar Valentyn met 2/2 aan de leiding staat. In reeks 6 valt op dat drie spelers 0/0 hebben, ze moeten nog aan hun competitie beginnen. Meteen zijn zij ook de enigen die nog het maximum van de punten kunnen halen, want alle anderen gaven al minstens een half punt af. Hier delen Ghislain en Freddy de leiding met 1,5/2. Alles moet in deze reeksen nog gebeuren.

Over naar reeks 7, waar we nog een blitz-starter terugvinden in de persoon van Walter. Na een remise tegen dichtste achtervolger Ivo prijkt hij met 2,5/3 bovenaan het klassement. In reeks 8, ten slotte, heeft Erwin 1,5/2 en dat volstaat voor een plaats bovenaan.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *