Onze eerste IC-match tegen het sympathieke Aalst 1 had op papier een zege moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Onze poulains moeten duidelijk nog op gang komen, zullen we maar zeggen. We speelden in een bibliotheek (waarbij we van buitenaf nergens een boek zagen, omdat het gebouw gerenoveerd werd – zie de foto van de ‘analyseruimte’), in Schoolstraat nr. 1 (maar eigenlijk was dat nr. 2) in Nieuwerkerken (waar we Aalst hadden verwacht). Toen we er, ondanks deze allicht onbedoelde afleidingsmanoeuvers, iets over halftwee arriveerden, moesten borden en stukken nog volgen, maar aangezien buiten het zonnetje scheen, maakten we er een gezellige opwarming van. Maar zoals gezegd hielp die niet echt.

De enige die goed opgewarmd leek, was Michiel die binnen het uur via een penning en koningsaanval korte metten maakte met zijn tegenstander. Meteen 0-1, een mooie blitzstart die echter geen vervolg kreeg. Het was enkele uren wachten voor de tweede beslissing viel. Jan had kort na de opening kans op voordeel laten liggen en kon niet verhinderen dat wit er een eindspel van zware stukken van maakte met druk op zwarts zwakke centrumpion. Daarvoor had hij wel zijn eigen koningsstelling verzwakt en dat gaf zwart net genoeg compensatie om remise te houden: 0.5-1.5. Op dat moment stond Dries overwegend en Lucas in een gesloten stelling quasi gelijk, terwijl Pascal volop probeerde stukverlies goed te maken en Nikolaas minder stond. Ineens ging het dan snel. Pascal won zijn stuk terug met bonus, waarna hij er opnieuw een weggaf (hij baalde nadien als een stekker) en verloor. Dries overzag pionverlies maar wist met een hyperactieve toren de partij toch nog te winnen. Nikolaas stond naar eigen zeggen slecht na de opening en nog slechter na het middenspel, maar zoals we hem kennen, komt dan de creativiteit in hem naar boven. Eeuwig schaak en remise.

Daarmee was de stand 2-3 in ons voordeel, het leek nog te kunnen. Maar daarmee kwam de druk op Lucas te liggen. In een boeiend maar moeilijk eindspel met vrijpionnen aan beide kanten miste hij de beste voortzetting, wat in een scherpe stelling vaak nefast is. Alsnog 3-3 dus, een minder goed resultaat dat vooral te wijten is aan onderpresteren van enkele vaste waarden. Aalst is de zwakste ploeg in onze afdeling, een goede zaak doen we niet met dit resultaat. Opnieuw en beter!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *