Ploeg 3 mocht voor de openingsronde meteen op uitstap naar Eupen. De afstand tussen de speellokalen van beide partijen is 152 km, voor een voorziene reistijd van 1u46 (enkele richting, en geen rekening houdend met het verkeersinfarct rond Luik). Voor een ontmoeting in vierde afdeling is dat toch wel extreem.

Jeroen was als eerste klaar op bord twee, met een remise na een gelijkopgaande partij. Ben (bord 3) had vanuit de opening een klein voordeel, en voerde gaandeweg de druk op. Uiteindelijk kon hij afwikkelen naar een winnend eindspel, waar hij als eerste een nieuwe dame haalde. Maar dan nam hij de laatste witte pion op het verkeerde moment… pat.

Op het laatste bord moest invaller Vedat het opnemen tegen een plaatselijk jeugdtalent. Hij kwam al snel een pion achter na een tactische afwikkeling, maar had een loperpaar en activiteit als compensatie. In een nog onduidelijk eindspel herhaalde hij uiteindelijk de zetten, omdat Tobias op dat moment gewonnen stond en de match dus binnen was. Tobias had vanuit de opening altijd de beter stelling, en kon met een schijnoffer van de dame een gewonnen eindspel bereiken. Wit blunderde dan ook nog een stuk, waardoor de afwerkingen wel erg eenvoudig werd.

Alle partijen waren gedaan voor 18 uur, zodat we uiteindelijk langer onderweg waren naar de match dan dat we echt geschaakt hebben. Maar de eerste opdracht is dus geslaagd: 1.5–2.5

.

2 reactie op “IC: KSK Rochade 4 – SKOG 3”
  1. Wrijf het er nog maar eens in met een mooie grote tekening 🙂 Om een of andere reden was ik ervan overtuigd dat zijn koning op c8 stond .. PIJNLIJK

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *