Het was eindelijk zo ver: de start van de Interclub! Terwijl vele andere teams een verre verplaatsing voor de boeg hebben, mochten 3 van onze teams de verplaatsing maken naar Deurne (nu ja, Wommelgem).

Terwijl er toch een aantal teams in onze reeks zijn die absoluut voor de titel willen gaan (Lier 1 en Hoboken 1) zullen wij bij SKOG 2 maar al te graag stoorzender zijn, met 2 opkomende talenten Kiran en Alexander op onze laatste 2 borden terwijl ik en ‘ouderdomsdeken’ Sebastiaan de schokken proberen op te vangen op borden 1 en 2.

Woorden als ouderdomsdeken gebruiken in ons team klinkt bizar, wetende dat onze tegenstanders gemiddeld bijna 45 jaar ouder waren. Ik zei al grappend dat we gewoon moesten proberen onze tegenstanders zo moe mogelijk moeten proberen maken en dat de leeftijd dan een voordeel heeft, maar helaas wisten we op voorhand dat het geen makkelijke klus zou worden.

Sebastiaan kwam in het middenspel een stuk achter tegen Marcel Van Herck en hoewel hij probeerde enige compensatie te vinden ging het heel snel bergaf en stond de 1-0 in het voordeel van Deurne op het bord. Op dat moment stond er bij (Kiran een dynamische stelling op het bord waar zijn tegenstander na lang nadenken een stuk offerde. Hoewel deze op een bepaald moment nog maar 4 minuten op de klok had, was het offer helaas wel meteen de doodsteek en niet veel later stond het mat.

Op bord 4 werd intussen alles afgewikkeld naar een heel assymmetrisch toreneindspel met vrijpionnen langs beide kanten. Hoewel het er op een gegeven moment goed leek uit te zien, gingen er uiteindelijk zo veel pionnen af dat er niets anders meer inzat dan remise. 2.5-0.5 voor Deurne en het pleit was al beslecht. Ikzelf had een Franse partij op het bord waar wit de d4 pion opgaf in ruil voor compensatie. Die compensatie bleek nooit genoeg te zijn en rond zet 35 gaf mijn tegenstander ook een stuk af. Zo was de eer enigszins gered.

Volgende week wacht Mechelen 3, een andere jeugdploeg in onze reeks, dat 2-2 gelijkspeelde tegen Leuven 3

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *