Na onze tocht naar Eupen was het nu aan de ploeg van Luik om naar Mortsel af te zakken. Ben was dit keer als eerste, en al vrij snel, klaar. Geen pat maar wel een vlotte zege tegen een Franse verdediging. Zwart had misschien nog wat langer kunnen spartelen, maar Wit had eigenlijk de partij steeds in handen. Als tweede was Jeroen klaar. Zijn partij ging lang gelijk op, maar in een tactische afwikkeling had hij net één zet verder gerekend dan zijn tegenstander. Zie de bijgevoegde stelling: wit speelde Lh6, met de bedoeling Txf8#. Zwart heeft echter een verrassend antwoord, waarna Wit opgaf.

Op bord 1 nam Tobias dan een gelegenheid om zetten de herhalen. Hij stond mogelijk iets beter, maar de stelling was nog bijzonder complex en deze remise verzekerde matchwinst. Mart te slotte had op bord 4 een pion verloren/geofferd waardoor hij een open h-lijn kreeg in een stelling waar hijzelf lang rokeerde. De druk tegen de witte koningsstelling bleek uiteindelijk door te slaan, zodat we onze tweede match uiteindelijk met 3.5–1.5 binnenhaalden.

2 reactie op “IC: SKOG 3 – CRELEL 4”
  1. Stelling is mogelijk niet exact, maar heeft wel de kenmerken die van belang zijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *