Afscheid van Werner

Avatar foto

DoorJan T'Sas

nov 20, 2014 525 views

Werner Van den Brande, vorig jaar nog winnaar van onze bekerfinale, is vannacht na een slepende ziekte overleden. Werner was sinds 1987 lid van onze club en later ook van Borgerhoutse. Behalve een sterk schaker en intelligent man was hij bovenal iemand met wie je avonden aan de toog kon hangen, palaveren, analyseren, schaken (blind als je dat wou), relativeren en lachen. En dan vergeten we allicht nog een paar werkwoorden. Zijn scherpe analytische geest en kijk op de wereld stonden altijd garant voor boeiende conversaties. De schaakwereld verliest met hem een fijne mens, wij verliezen een trouw clublid en een goede vriend. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag 29 november om 11 uur plaats in de Heilig-Kruiskerk, vlakbij de club. We betuigen onze deelneming aan zijn familie.

17 reactie op “Afscheid van Werner”
  1. We wisten dat het ging gebeuren maar het blijft zeer hard aankomen ! Ik heb nog nooit iemand tegen gekomen die zo kon omgaan met de ziekte .tot zijn laatste dagen bleef hij schaken en naar ideeen zoeken in stellingen ! We gaan je missen rust in vrede! Sterkte aan de famlie !

  2. Dit is heel erg spijtig nieuws om te vernemen. Werner heb ik eigenlijk per toeval beter leren kennen als collega op het werk en ik kan enkel maar de lovende woorden hierboven beamen. Mijn innige deelneming.

  3. Werner, het was een waar genot om partijen met je te analyseren. Dit bleef je tot het laatst toe doen. Als teamgenoot en schaakvriend zal ik je ontzettend missen.
    Veel sterkte aan de familie toegewenst.

  4. Ter info over de laatste deelneming : Werner speelde ook jaren mee in de zaterdagse Nederlandse Interclub.

  5. Naast fantastische schaakduels herinner ik me Werner als jaargenoot op school, mijn wekelijkse babbel op de tram over vanalles en nog wat en toen ik van schaken overstapte op bridge – wat hij ook beoefende – bleek hij op dat vlak ook een inspiratiebron die je de meest complexe giften voor kon leggen met de vraag : hoe zou jij dit spelen. Toen ik hem in de competitie vorig jaar tegenkwam, bewees hij zijn expertise. We verloren met droge 25-2. Ik heb nog veel te leren… Maar niet meer van hem. Rust in vrede, Werner.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *