Ajuinentoernooi Aalst

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

apr 28, 2016 173 views

Volgende verslagje ontvingen we van een euforische Carlo:

"Op 27 april begonnen 3 skoggers aan het Ajuinentornooi, 9 achtereenvolgende woensdagavonden in Aalst. Rudi Lauwers, Frank Durieux en ik.

Niets speciaals, ware het niet dat ik precies op de helft zit van het deelnemersveld (63 schakers), en dus op bord 1 met zwart mocht debuteren tegen de nr 1 van de ranking, FM Johan Goormachtigh, elo 2200.  Na een felbevochten Dame-Indiër met 55 zetten werd het… remise. En dat is zeker geen alledaags resultaat, remise maken tegen iemand met 500 elo hoger. Nu nog een keer of acht bevestigen en dan ontstaat er warempel nog iets moois!"

7 reactie op “Ajuinentoernooi Aalst”
  1. Carlo toch! Het is ofwel “iemand met 500 elo meer”, of “iemand met een 500 hogere elo”.; “met 500 elo hoger” kan niet 🙂

  2. Carlo, dat is wat ze noemen een Zwitsers gambiet. De eerste partij remise spelen, en vervolgens alle andere partijen winnen. Toch wel een mooie prestatie van Carlo de Killer.

  3. Knappe dingens en dan nog met zwart ge ziet he een partij per dag is genoeg Carlo !

  4. Woensdagavond speelde ik in Aalst met zwart tegen Willem Hajenius, en onmiddellijk na afloop van de partij overhandigde ik hem het prachtige boek “t Amusement” van zijn hand, met het verzoek om een woordje vooraan te etaleren, wat hij zonder aarzelen voor mij wilde doen. Daar had ik achteraf geluk mee want voor hetzelfde geld had hij geschreven “slechtste wensen aan die schurk die net zijn partij tegen mij gewonnen heeft”. Maar ja, zoals we weten is El Capitàn een rasechte gentleman en behalve een goed schaker ook een uitstekend verliezer.

  5. El Capitán wil nog graag vermelden dat Carlo op dit moment de sterren van de hemel speelt! Na zijn verdiende overwinning op mij heeft hij afgelopen Woensdag ook nog gewonnen van Gerrit Van den Eede (1841). Van harte succes in de laatste twee ronden toegewenst Carlo, en nog bedankt voor je vriendelijke woorden!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *