Alea iacta est

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

jun 5, 2024 362 views
Dobbelsteen

Net geen 30 spelers voor een alternatief toernooi als een dobbelsteenschaaktoernooi, dat is mooi! De factor geluk bleek uiteraard zeer belangrijk, maar opvallend was wel dat de meeste elohoogsten zich wel vooral op de eerste borden nestelden. Al waren er zeker uitzonderingen zoals een sterke Freddy die de laatste ronde nog mee naar de overwinning hengelde. Een slimme speltactiek zorgde er ook voor dat hij in die laatste partij tegen Pascal al snel een resem stukken kwam voor te staan. Maar tot (bijna) ieders hilariteit eindigde het eindspel K+2D+T+L+4p vs K op een gedwongen pat.

Pascal verzekerde zich daarmee van de overwinning (hij had enkel nog een ander halfje verloren tegen Daniel) met 6/7. Met evenveel punten (maar verloren in de onderlinge confrontatie) eindigde Wouter.

De volledige stand is je toernooileider vergeten op de clublaptop. Ook is iemand vergeten een blauwe dobbelsteen aan Heidi terug te geven. Bezorg je haar die nog?

Volgend jaar terug Dobbelsteenschaak?

6 reactie op “Alea iacta est”
 1. Leuk toernooi, lijkt me een fijne om te herhalen.

  Voor de volledigheid: als Freddy had gewonnen de laatste ronde had hij enkel het toernooi gewonnen als ik had verloren tegen Alexander. Nu had hij alleen tweede geweest mocht hij het alsnog gewonnen hebben.

 2. Ja,hoor,volgend jaar opnieuw.
  Trouwens,wie weet wie dat zei,”alea iacta est ” ?
  Dat zei veldheer Julius Caesar toen hij de Rubicon overstak om naar Rome op te rukken ,zodoende het bevel van de Romeinse Senaat het bevel om de wapens neer te leggen,negerend en dat betekent : ” de teerling is geworpen ” .
  Maar ja, dat weet iedereen natuurlijk !

 3. Kom Pascal, je kunt geen K+2D+T+L+4p vs K eindspel beloven dat in pat eindigt en het dan niet tonen 🙂

 4. gooide een drie en moest loper verplaatsen , heb er van wakker gelegen ……

 5. Helaas, Nikolaas. Ik ben een nul in het reconstrueren van partijen of stellingen. Zeker voor rapidpartijtjes.

 6. that was fun. Mag van mij op de kalender blijven (als er ruimte voor is)

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *