Met de halve finales Alain-Tony en Marc-Jan op de affiche volgende week lijken we wel teruggekatapulteerd naar eind jaren ’80 toen dit viertal ook al bovenaan de tabellen meedraaide in onze club.

Alain was gisteren als eerste geplaatst nadat hij een sterk paard genesteld kreeg in de zwarte stelling van Adina. En vlotte winst volgde. Ook vlotte winst was er voor Marc die een tempoverlies van Pascal in de opening optimaal benutte en de partij netjes uittikte. Tony en Patrik speelden een wilde partij waarin beiden er volledig voor gingen, maar waarbij Tony uiteindelijk aan het langste eind trok. Michel ten slotte trok in een veelbelovend eindspel (dat hij moest winnen) met zijn koning voorwaarts. Het zag er sterk uit, maar de counter van Jan was dat nog meer. De koning werd helemaal teruggedrongen in de eigen stelling en Jans stukken stonden plots veel beter, waardoor Michel zijn winstdroom moest opbergen.

Van de 41 starters zijn er nu dus nog vier halve finalisten over. We zullen hen dus ook aan het werk zien tijdens de finale en troosting op 6 juni. Wees er dan zeker bij!

3 reactie op “Back to the 80’s”
 1. Zijn de partijen die hier zo mooi samengevat worden dat ze nieuwsgierigheid opwekken ergens terug te vinden voor leergierige leden?

 2. Neen, die partijen bestaan enkel op de notatieformulieren. Behalve die van de finale dan binnen 2 weken, die zullen we met ons allen live kunnen volgen.

 3. Het was een genot om te zien, als kibitzer dan ,hoe de ontwikkelingen op het bord van Michel V.D.D. en Jan ´T Sas zich voltrokken.Achteraf bleek dat de koningsopmars van wit winnend zou geweest zijn,al had dit de schijn tegen.
  Eens te meer bleek dat menselijk oordeel niets vermag (of weinig) tegen de koele rekenkracht (en beoordelingsvermogen) van een geavanceerd computerschaakprogramma.
  Jan met zwart voerde een toch moeilijk eindspel op onberispelijke wijze tot winst.
  Technisch k.o.,noemen ze dat dan.Nochtans denk ik dat er slechts weinigen in onze club zijn die dit technisch meesterwerk van Jan kunnen evenaren.
  In de partij van Van Achter tegen Pascal D.K (met zwart) vergat zwart in de opening direct te slaan met een paard op d5,speelde de D naar d6 en kwam direct te passief en hopeloos te staan.Zwart kon niet meer rocheren en verloor met zijn koning in het centrum kansloos.Toch wel een fraaie technische prestatie van wit.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *