Terwijl het terras van het Theatercafé volstroomde met goedlachse cafégangers, werd in het bovenzaaltje hard geknokt voor een plaatsje in de halve finale van de Beker Adams.

Jan V leek een betere positie te hebben vergaard na kwaliteitswinst voor 2 pionnen. Kort daarop blunderde hij een vol stuk weg. Bart naar de halve finale._LEESMEER_

Jeroen won in zijn partij tegen Roger al snel een pion, maar stond achter in ontwikkeling. Roger won de pion terug en moest dan zeer secuur spelen om door Jeroens stevige verdediging te geraken. Roger naar de halve finale.

In de partij tussen Lino en Guy was er nooit enige schijn van winst of verlies. Lino deed wat volstond, remise, en gaat zo ook naar de halve finale.

Het laatste duel ging tussen Quinten en Pascal. Quinten forceerde op de damevleugel een sterk lijkende aanval, maar zwarts lopers deden hun defensieve werk prima. Pascal counterde op de koningsvleugel en in de uiterst complexe afwikkelingen trok die het eind naar zich toe. Pascal ook naar de halve finale.

De halve finales zien er als volgt uit:
Pascal-Lino
Bart-Roger

Op 20 mei speelt dit viertal de finale en troosting. Zoals elk jaar worden deze 2 partijen weer vakkundig live becommentarieerd door Robert Schuermans. Een niet te missen avond!

6 reactie op “Bart, Lino, Pascal en Roger spelen halve finale”
  1. Laat in godsnaam Pascal winnen, en Roger winnen, of Pascal verliezen en Roger verliezen. Een finale of troosting Roger – Lino is een waarachtige nachtmerrie voor elke rechtgeaarde avontuurlijke schaker, en meer dan waarschijnlijk de allerlaatste keer dat Robert hier ooit nog kommentaar komt leveren 🙂

  2. Ik ben akkoord om volgende week te winnen. Als Roger akkoord is om te verliezen en Pascal ook wil verliezen, is het probleem dus opgelost (er van uitgaande dat Lino de finale tegen mij wil spelen natuurlijk 🙂 ).

  3. Opgepast, gokchinees vermomt zich momenteel met initialen CD.

  4. Wat een gemis aan fijngevoeligheid, aan mensenkennis, wat een belediging , echt ongepast ! Ik BEN de gokchinees.

  5. De gokchinees mag dan wel stillekesaan over de brug komen. Ik hou mijn bankrekening dezer dagen extra in het oog.

  6. Tss, wat een vooroordelen! Wie er ook speelt, ik kijk zeker uit naar de commentaar van Robert, want het is elf jaar geleden dat ik hem nog eens in de grote zaal meemaakte 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *