De Bekerfinale zorgde weer een bruisende schaakavond, voorzien van deskundig commentaar van Robert Schuermans, een massa aandachtige luisteraars en vier spelers in het kleine zaaltje.

De ogen waren natuurlijk vooral gericht op het finale-bord. Dries had er al een fenomenaal parcours opzitten in de Beker met de uitschakeling van 3 eerstereeksers. Bart was duidelijk de elo-favoriet, maar voelde zich niet comfortabel in een te-moeten-winnen partij. Ook de poll gaf geen uitsluitsel._LEESMEER_
Bart vatte de partij echter secuur aan en profiteerde op zijn Karpovs van een klein positioneel voordeel in de opening dat steeds een groter probleem werd voor Dries. Bart speelde het rustig en foutloos verder en kon in het eindspel de zaak afmaken. Bart verlengt daarmee zijn titel, wat enkel nog maar voorgedaan werd door Werner die zelfs 3 keer achter elkaar de Beker won in 2002, 2003 en 2004. Zeer knap, Bart. Proficiat!

Minder foutloos ging het er aan toe in de troosting. Rudi moest winnen van Pascal. Rudi leek te profiteren van Pascals mindere zet h4, maar ging vervolgens zelf in de fout waardoor Pascal met een schijnpaardoffer het centrum openbrak en een pion won. Rudi gaf zich echter niet verloren en nam het initiatief volledig over. Hij won de pion terug en tijdens de tijdnoodfase van Pascal won hij zelfs nog een tweede pion. Rudi leek de bronzen plak in handen te hebben, maar blunderde in het pionneneindspel gigantisch met f7-f5, waardoor Pascal in extremis de remise binnenhaalde.

Twee toppartijen op een topavond!

Volgende week: blitzcriterium!

2 reactie op “Bart verlengt Bekertitel”
  1. even de partij nagekeken met fritz en Bart speelde echt een heel goede partij, bij elke zet die hij deed zie je dat metertje beneden elke keer meer verschuiven richting + / – (…. a6 wat is dat??? enige troost, volgens sommige databases op het internet ben ik niet de enige die in die stelling op dat onzalige idee kwam)
    toch wel een paar verrassingen 10… h6 is volgens fritz de sterkste zet op dat moment.
    de grote fout was 17… Lc5 poging om het loperpaar te houden sindsdien maakt zwart echt geen schijn van kans meer.
    Bart speelt het sterk uit door niet gulzig te worden en die pion gewoon (in de weg) te laten staan zodat zwart nooit ruimte krijgt. zo een foltertechnieken zouden bij wet verboden moeten worden.

  2. Dries, kan je me de partij bezorgen? Dan plaats ik ze samen met de troosting online.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *