BJK 2023 dag 2 & 3

DoorKenneth Cauwenberghs

feb 21, 2023 575 views

Na de eerste ronde een gemakkelijke overwinning te boeken, kwam ((mja)) uit tegen nummer 3 van de reeks. ((mja)) offerde een kwaliteit voor een aanval, echter kwam deze er niet volledig uit en ging het punt naar de tegenstander. Bij ronde 3 in de namiddag kwam ((mja)) na wederom een Caro-Kann, vrij snel goed te staan. Na de afwikkeling tot in een toreneindspel wist zwart zich hier geen raad meer en werd vakkundig weggezet door ((mja)).

Op dinsdag volgt dan ronde 4 tegen kennis en provinciegenoot Joppe Raats, een goede 2200+ speler. Na ruim 4 uur spelen, hield ((mja)) Joppe op remise. Een verdienstelijk resultaat, waarbij er op sommige momenten zelfs meer inzat.

Dinsdagnamiddag stond er dan een doorgeefschaaktornooi op het programma. Terwijl ze in de voormiddag nog tegenover elkaar zaten, besloten beide tenoren zich in een team te vestigen voor het doorgeefschaaktornooi. Ondergetekende, wedstrijdlei(ij)der van dienst, Kenneth, nam het, met een jeugdspeler die geen partner vond voor dit tornooi, op tegen een hele resem andere jeugdschakers. Dat er naast de inspanningen ook ontspanning moet zijn, is bij deze dus zeker gebleken.

Op dag 4 staat er ((mja)) wederom een klepper op het programma, nl. Wout Verboven. De jeugdige speler heeft maar liefst 2054 ELO.

Het BJK is tevens op de regionale pers van Focus tv geweest. Hierbij de link:
https://www.focus-wtv.be/nieuws/belgisch-jeugdkampioenschap-schaken-blankenberge

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *