Eindelijk mooi weer en dus wordt er geschaakt :-). 10 experts en 174 andere schakers zijn gestart in het BK in de stationsbuurt in Antwerpen. Een conference room met airco en gratis water maakt dat de spelomstandigheden prima zijn, al zitten we allemaal een beetje dicht op elkaar en is het moeilijk om tussen de rijen spelers door te lopen. Daardoor miste uw verslaggever alles van de verrassende winstpartij van Carlo tegen Danny Haberkorn (2129) van Borgerhoutse. Het was een van de weinige surprises in een ronde waarin de hoogste Elo’s bijna allemaal wonnen, de een al wat makkelijker dan de andere._LEESMEER_

Daniël, Nikolaas, Jan, Willem, Lino en Patrik wonnen eveneens hun partij. Dries, Gert, Jef en Jonathan verloren. In de expertenreeks slaagde medefavoriet Stefan Docx er niet in zijn kwaliteitsvoordeel tegen Rein Verstraeten om te zetten in winst, ook al probeerde hij het 170 zetten lang. Ook de wedstrijdleiding telt met Bart en Kenneth enkele Skoggers. 
10 reactie op “BK: Carlo start met stunt”
 1. Wat zijn de eerste indrukken van deze locatie, in hartje Antwerpen ?

  Eerst de pluspunten :
  centraler kan niet, een BK op de as Antwerpen-Mechelen-Brussel-Charleroi is altijd erg handig. Spiksplinternieuwe omkadering, waarbij ook de temperatuur onder aangename controle wordt gehouden. Voor iedereen gratis karaffen plat water, zoals JT hierboven al aangaf. Ruim voldoende bekwame medewerkers, de stilte wordt alom gerespecteerd. Een fenomenaal uitzicht in de skybar op de 12e verdieping plus beeldschermen van de hoogste borden. Een eenvoudige, korte openingsceremonie.

  En dan de minpunten :
  de speelruimte is aan de krappe kant, en om bij sommige borden te geraken als speler moet je al moeite doen, daar komen bezoekers helemaal niet in de buurt. De helft van de zaal zit aan een donkere kant. Er is geen bar op je verdieping (2e) De experten en de top 10 borden van het open, spelen op de 3e verdiepîng. Daar mogen wij niet gaan kijken !! De toegang daar is verboden voor gewone schakers, net als in het VK en dat vind ik heel erg. Drankjes haal je beneden of in de skybar, aan skyhoge prijzen : 3.50 e voor een pils of 4.50 e voor een Duvel. Daar kan per dag maximum een enkele consumptie van af bij mij, dus dat helpt hen ook verder niet vooruit.

  Maar het hele gedoe heeft natuurlijk “cachet”, zodanig chique dat je dergelijke omkadering eerder op een bridgetornooi zou verwachten dan op een schaaktornooi !

  Ik hoop van harte dat het Antwerps Schaak Collectief niet te diep in de buidel heeft moeten tasten voor dergelijke 10-daagse huur.

  Besluiten wil ik graag positief met een verwachting dat het allemaal goed zal verlopen, en dat dit een mooi tornooi/een mooie herinnering wordt.

 2. De lijst met de namen van de Skogspelers is niet volledig. Vijf minuten voor het einde van de inschrijvingen sloot zich Constantin Digulescu bij onze club aan, en betaalde inschrijvingsgeld waardoor hij met een voorlopig stamnummer van scheids De Ridder mocht meespelen. Constantin is een Roemeen die hier al 20 jaar woont, veel blitzt en op internet speelt, maar nog nooit in een club was aangesloten geweest. Schaken kan hij zeker, met zijn NC is hij een geduchte tegenstrever. Hij won zijn eerste partij, en verloor gisteren na een taai gevecht tegen Yasseen. Welkom bij de Skog, Constantin, je bent niet de eerste Roemeen die bij ons speelt, Adina Caramalau speelde vroeger ook al eens bij ons.

 3. Hallo Carlo

  je kunt zonder enig probleem de gesloten reeks bekijken. In dezelfde zaal zitten tenslotte ook de hoogste borden vd open reeks.

 4. Oeps, ondanks het feit dat Quinten de eerste ronde naar verluidt voortdurend naar mijn stelling kwam kijken, had ik hem niet eens opgemerkt (en dus ook niet vermeld in het verslag van de eerste ronde). Mea culpa. Maar ik won die partij wel :-).

 5. Lino, nakijken straks. Gisteren bevestigde Daniel mij nog dat bezoekers niet toegelaten zijn, wegens krapte.

 6. Bwah, we zijn er gisteren toch wel vlotjes binnen kunnen glippen. Of misschien was het door mijn charmes dat we binnen mochten…

 7. Ik ben er zondag ook zonder problemen binnen geraakt,en dat zonder charmes.Scheids Dirk heeft me zelfs vriendelijk begroet.

 8. Ik heb er al zelfs liggen slapen op m’n luchtmatras. Geen haan die er naar kraaide.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *