In het Belgisch kampioenschap is Daniel kampioen van de open reeks geworden. De eerste plaats ging weliswaar naar Tikranian, maar aangezien deze geen Belg is kan hij geen aanspraak maken op de titel. Dit doet terugdenken aan het kampioenschap dat onze club twee jaar geleden organiseerde, waar de titel ook naar de tweede in de einduitslag ging. In de expertenreeks was IM Mher Hovhannisyan al zeker van de titel, bij de dames won Wiebke Barbier.

_LEESMEER_

Er waren ook nog enkele ratingprijzen voor SKOG'ers: Jan werd tweede bij de -1800 met 5 uit 9, Carlo werd derde bij de -1700 met 4.5, en Jacques werd derde bij de -1500 met 3.5. Verder eindigde Patrik met 5, Lino en Jan met 4.5, en Jeremy met 3.

17 reactie op “BK: Daniel kampioen”
 1. Aha, eindelijk! Proficiat aan de kampioen, en natuurlijk aan de anderen, prijsbeesten of niet! Cijfermatig dik oké voor SKOG! (Ik moet toch ook eens mee gaan doen … Nee, Luc, niet zeggen!)

 2. Het is nu maandagochtend, en op de toernooisite is geen beweging meer te zien. Gelukkig is er Tobias die ons gisterenavond verloste met dit bericht op de SKOG-site, maar voor andere clubs blijft het hopen via via aan informatie te geraken.
  De vergelijking maken met het BK 2015 in Schelle is verleidelijk maar niet altijd eerlijk omdat wij toen als club op enorm veel SKOG-mankracht konden rekenen en een Liga het moet stellen met de actieve leden uit het bestuur. Ik kan me dus inbeelden dat het opzetten van de prijzenceremonie en het afbreken van de zaal meer tijd in beslag neemt, maar tussendoor even de uitslagen online plaatsen is toch een kleintje, niet?

 3. De eindresultaten van het BK zijn dan toch gepubliceerd geraakt (applaus iemand?). Ik heb alvast de tornooiprestaties overgenomen:

  Daniel 2309, Jan V 1838, Lino 1757, Carlo 1728, Patrik 1657, Jan DG 1543, Jacques 1474, Jeremy 1264.

 4. Ja, dat bekijk ik ook altijd graag, de TPR – belangrijker dan de behaalde score.
  Maar het blijft een skelet. Hiermee een tinnewienie kleine poging om dat wat aan te vetten :

  Daniel’s prestatie staat buiten kijf – een dikke proficiat.

  Jan Viaene zag zijn tegenstander niet opdagen de laatste ronde ! Goed voor hem om op die manier nog een oververdiend ratingkje te behalen, na een sensationeel goede eerste tornooihelft maar intrinsiek spijtig niet alleen voor zijn tijdverlies maar ook voor de objectiviteit. Dus 4 op 8 plus een ff.

  Patrik behaalde dank zij een slotspurt nog een onverwachte 5 punten, maar behaalde zijn schamele 1657 tpr (zie zijn 1779 elo) na een mislukte start eerder in de kelder, en ik neem aan dat hij niet zo tevreden zal zijn over zijn tornooi. Bovendien had hij een dag afwezigheid, dus die 5 punten behaalde hij op 8 oartijen.

  Ik mag tevreden zijn. Na een eerdere 0 op 4 tegen hogere elo’s en 4 op 4 tegen lagere elo’s speelde ik de slotronde een vechtremise bij elkaar van 80 zetten tegen een jeugdspeler die per se mijn scalp wou (“doorspelen tegen die gast, die kraakt wel op de duur”)! Dat bracht me ook nog een ratingprijsje op, in de -1700. Ik moet zeggen dat ik me een aap schrok aan het begin va het tornooi : 1663 fide elo punten stonden bij mijn naam, dan wordt de kans op een rating natuurlijk wel wat groter. De 48e plaats leek me dan wel in orde.

  Jan De Geest speelde onder zijn eloverwachtingen, alhoewel je als 60e startnummer op 100 deelnemers niet echt moet gaan vragen om beter te doen dan je 4,50 op 9.

  Lino Hiel was ook een ronde afwezig, en scoorde 4.5 punten op 8 partijen, maar zijn tpr duikt toch zo wat 100 punten onder zijn elo. Lino genoot vooral van zijn dagelijkse boottochtje van de Suikerrui naar Hemiksem en zo met de fiets verder naar Niel, in een stralend zomerweer.

  Ook Jacques gaf een ronde afwezig. Hij baalde de hele tijd onderaan de rangschikking maar haalde in een grote remonte nog 3 punten en net daardoor nog een ratingprijsje – totaal onverwacht mag ik wel zeggen.

  Tenslotte betaalde Jeremy leergeld en eindigde 95e met 3 punten waarvan 1 punt bye. Opvallend is dat hij het ritme begon te kennen, en na alleen maar verliespartijen met twee remises en een ultieme winstpartij nog voor een goed aanvoelend vooruitzicht voor volgende tornooien kon wegkomen. Je bent natuurlijk ook welkom op de clubavond van je eigen club, Jeremy !

 5. Drie bemerkingen Carlo:

  1. TPR berekening verwerkt enkel gespeelde partijen, de 1853 van Jan zijn dus echt op het bord gepresteerd; dit is iets dat SWAR correct berekent.

  2. voor wie niet bij de top der deelnemers zit: afwezigheden in de eerste zoveel ronden hebben statistisch gezien amper invloed op de eindstand (score en TPR), net zoals een vroege verliespartij niet zo erg is, er volgen dan doorgaans één of twee zwakkere tegenstanders.

  3. Eén van de afwezigheden diende om elders te gaan schaken! winstmaximalisatie?

 6. Ik wil toch de inrichters bedanken. Ze waren met een kleine ploeg, en de minste tegenslag laat zich dan snel voelen. De zaal was erg goed : fris en ruim. Natuurlijk is Daniel de ster , maar Carlo (op zijn leeftijd) een elo-prijs halen in een reeks waar het ‘stinkt’ van de jeugdspelers is zeker mooi gedaan. Ik ben zeker tevreden , maar 1 slechte partij en een paar mooie verliespartijen tegen hogere elo’s. Nu op naar Gent, Charleroi, Brugge en Brasschaat!

 7. In de zevende ronde van het Gentse Open Tornooi (2 uur knock-out per partij) vielen aan de eerste 4 borden harde klappen.De witspelers wonnen alle vier hun partij.Proficiat derhalve aan Chatalbashev (die Dgebuadze schitterend versloeg),aan Kovalev (die de maat nam van Epishine(de winnaar van vorig jaar)),aan Bart Michiels (die Jelle Sarrau versloeg) en aan Stefan Docx (die magistraal Froeyman naar de eeuwige jachtvelden zond).Ook Daniel Sadkovski,die met wit aan bord 13 speelde,is nog in de running voor een erplaats,al zal het ditmaal zeer moeilijk worden.
  In de stand bovenaan staat de Bulgaar Chatalbashev aan de leiding met 6.5 punten op 7,samen met A. Kovalev.Met 6 punten volgen Bart Michiels,Stefan Docx en Jan Van Mechelen.
  De partijen zijn ongehoord spannend om volgen.

 8. Update.In het Open Gentse tornooi heeft Sadkovski in de zevende ronde zijn partij met wit tegen Van der Valk gewonnen.Hij heeft nu 5.5 op 7
  Proficiat,Daniel.

 9. Bijna Noord-Koreaanse toestanden hier! ’t Is nochtans gewoon de gedragscode die gerespecteerd dient te worden. Gebruikers van deze reactiemogelijkheid kunnen vrij hun reactie op de SKOG-site plaatsen. Deze vrijheid houdt in dat we rekenen op het gezond verstand van eenieder. Dit houdt bvb. in dat er geen politieke, religeuze, sexistische of racistische reacties getolereerd worden. Clubgenoten of spelers van andere clubs dienen respectvol en rechtvaardig behandeld te worden. Dit geldt ook voor bvb. de interclubverslagen. Inbreuken zullen zonder verwittiging verwijderd worden en na herhaling kan een IP-ban ingesteld worden.

 10. Nu ben ik pas echt gefrustreerd. Ik heb helemaal niet gezien wat er gecensureerd is. Een klacht over onze voorzitter? Of de penningmeester (niet ongewoon in ons schaakwereldje)? Ik weet het echt niet….. grrrrrrrrrrrrr

 11. Julian Carpentier (1768) van Brasschaat wint van een GM in ronde 1 van Brugse Meesters! Moet een droom zijn…..

 12. Ik lees dat behalve JV er nog een skogger meespeelt in Brugge : Michiel De Niel, die een aantal jaren geleden nog in de jeugdlessen zat. Hij heeft net als Jan 2 op 4 en staat geboekt onder 1507 elo. Goed om te zien dat hij terug schaakt, hij was daar wegens veel te veel andere besognes een tijd niet meer aan toe gekomen.

 13. Jan en Michiel scoren 3 op 6 tot nu toe. Dat parcours van Michiel is het volgen waard : hij lijkt de eerste twee ronden niet gespeeld te hebben, waarvoor hij telkens een halfje kreeg, won vervolgens van spelers met elo 1853 en 1782 en verloor 2 partijen tegen spelers van 2000 en 1950 elo. Startranking 133e – huidige ranking 70e met een tpr van 1900. Voorwaar iets om in het oog te houden. De mensen van het aanstaande CK in 3e afdeling kunnen maar beter hun openingstheorie nog eens nakijken, Michiel’s 1507 elo lijken mij serieus gedateerd.
  Jan V’s parcours is het perfecte Zwitserse jojo-tje, hij staat op plaats 87 komende van 90.

 14. Hij twijfelt nog. Probleem is dat hij soms vroeg op moet op woensdag. Laat ons hopen, Michiel zou zeker een verrijking zijn .

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *