In het master toernooi speelde Daniël een korte remise tegen GM Van der Wiel. Deze laatste was hierdoor zeker van de eindzege, Daniël eindigt met 3.5 uit 9. Glen De Schampheleire haalde 6 punten, net voldoende voor een IM-norm.
_LEESMEER_
In het open toernooi verloor Werner, waardoor hij een topplaats in het eindklassement misliep. Ook Benjamin, Jef, Kenneth, Gert, Hendrik en Heidi verloren hun laatste partij. Remises waren er voor Rudi, Lino (tegen +2200), Frank, Jeroen en Johan. Opvallend was daarbij de remise van Johan, die met een toren en loper meer pat zette. Desondanks haalde hij een ratingprijs. Alain, Nikolaas, Tobias, Guy, Luc (met forfeit), Patrick en Ghislain wonnen.

De SKOG’ers in het eindklassement van het open toernooi:

11  Werner   6.5  
23  Rudi  6  
30  Alain  5.5  
38  Nikolaas  5.5  
39  Lino  5.5  
40  Luc  5.5  2de plaats -1800
47  Benjamin  5  
49  Frank  5  
52  Jeroen  5  
64  Guy  5  
80  Tobias  4.5  
82  Gert  4.5  
100  Johan  4 3de plaats -1600
101  Kenneth  4  
105  Patrick  4  
108  Ghislain  4  
111  Hendrik  3.5  
113  Jef  3.5  
153  Heidi  2  

Luc won ook gedeeld de probleemschaak competitie met een perfecte 8/8. Zoals de laatste jaren de gewoonte is kreeg Oude God ook de prijs voor de club met de meeste deelnemers.

Relatief, in termen van ELO winst en verlies, deden vooral Jeroen, Hendrik en Johan het opvallend goed. Patrick, Tobias en Jef waren blijkbaar niet zo goed in vorm.

8 reactie op “Brasschaat 2010”
 1. Bijna heel het toernooi eerste gestaan in mijn elocategorie, dan verlies ik de laatste ronde en geen prijs. 🙁

 2. Pech, Benjamin. De laatste ronde is vaak alles of niets.
  @ Werner: Txg2 allicht compleet over het hoofd gezien?

 3. Dat heb je door dat klotebuchholzsysteem. Ik kan bv. onmogelijk weten of ik een remise kon aannemen. Het kon volstaan, het kon ook niet volstaan.Ik heb geen tijd om 27 resultaten te gaan checken (3 concurrenten in de -1700 reeks : 3 X 9). Is gewoon oneerlijk; bij de verdeling van de geldprijzen in de hoofdtabel hebben de spelers dat probleem niet omdat er daar wel gedeeld wordt. Nog een argument contra Buchholz : een vriend van mij verliest eveneens een ratingprijs op Bucholz omdat één van zijn vroegere tegenstanders de laatste ronde zijn kat stuurt.

 4. Ik heb deze week een nieuw woordje geleerd van Gert : Koffiehuiszet
  Waarvoor dank.
  Catchy woordje.

 5. Heb het eigenlijk van Hans Böhm. 1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.Lb5 Pf6 4.d3 Deze laatste zet noemde hij ooit op TV een koffiehuiszet. Deed ik dus in mijn partij tegen Tobias. Maar mensen die deze partij gezien hebben, zullen beseffen dat deze zet geen garantie is voor rustig (ietwat passief) spel ofte koffiehuisschaak.

 6. oh my god, wat eng ! Voor die bastardson heb ik dan een halve kilometer de longen uit mijn lijfje gelopen om hem op te pikken en in de auto te proppen … griezelig !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *