Geen uitschieters in ronde 6. Daniël en Werner remiseerden. Bijna zorgde Pascal tegen Vanderhallen voor een verrassende remise maar bord 13 bracht geen geluk. Onderaan zien we dat Hendrik (eindelijk) zijn eerste winst op zak heeft.
Ronde 6: 10/19

13 reactie op “Brasschaat ronde 6”
 1. Note to myself: Pascal, volgende keer zien dat je het juiste stuk vastpakt in een potremise-eindspel.

 2. Ah zo dat is er gebeurd .. ik begreep er al niks van toen ik zag dat je plots twee pionnen achter stond. Robin Leenaerts en Stefan Docx stonden volgens mij zeer gunstig maar verprutsten het ook. Bizarre ronde alweer. Maar .. het verzoent me met m’n eigen strapatsen.

 3. @Gert: ik heb nooit 2 pionnen achtergestaan hoor. In een stelling T+P+2p vs T+P+p sta ik dus een pion achter. Mijn tegenstander valt met paard mijn toren aan. Ik hoef die maar opzij te zetten en de volgende zet Pb6 te spelen en win mijn pion terug met een volledige remise-eindspel op het bord. En dan … doe ik Pb6. Dag toren. Slecht geslapen dus 🙂

 4. Oei, gelukkig hield ik rekening met Jefs opmerking ‘Gert, niet in slaap vallen hè’ en ging ik naar huis want was ook vreselijk moe met slechts vijf uurkes slaap per nacht deze week.
  Ja, kan gebeuren, wel zeer jammer voor het halfje dat mij ook een zekere buit leek.

  Ik kon gisteren winnen al na 45 min. tegen een sympathieke papa die er eigenlijk vooral was voor dochterlief denk ik. Eén fout maakte hij (te snel gespeeld), nadien raakte hij al snel ondergesneeuwd. Vanavond moet ik tegen een vrij goede Burcht-speler, een jonge snaak van 19.

 5. Irritant statement: “Alé Pascal, zoiets weggeven, nu had je eens DE kans om in schaakfabriek te komen.”

  😉

  Als er toch niets goed over te zeggen valt, waarom er dan de draak niet mee steken.

  Maar bon, even serieus nu, het tornooi is geweldig tof, maar ik vraag me af of het niet het overdenken waard is om ook de weekdagen ’s middags te laten plaatsvinden. Immers, elke dag laat thuiskomen (+ de voorbereiding) is uiteindelijk toch een zware week, niet alleen voor de schaker zelf. Ik denk dan even terug aan Lost Boys, waar ik meen te herinneren dat dit ook steeds in de middag was -> en toch razend populair.

 6. @op: ik doelde op het feit dat voor Lost Boys mensen toch ook verlof namen, plus we hebben het over een tornooi in de verlofperiode, ik vraag me dus echt af of het wel zo’n probleem zou zijn

 7. Voor mensen die geen kinderen hebben, gaat dat problemen opleveren, want bij verlofregelingen in de grote vakantie gaan de mensen met kinderen voor op de mensen zonder kinderen.

 8. Een veralgemening betekent nog geen ongelijk, Quinten. Ik heb de voorbije jaren aan Brasschaat kunnen meedoen precies dankzij het feit dat ik overdag nog kon werken. Uit ervaring weet ik dat er heel wat schakers in die situatie zijn. En om 19 uur starten met de partijen is nog vroeg genoeg op de avond. Overigens nog veel succes, allemaal, ik kom dit weekend langs om de laatste loodjes bij te wonen. Jammer genoeg hebben familiale omstandigheden me tot nu toe belet te komen kijken.

 9. Als er inderdaad veel schakers in die situatie zijn is het inderdaad ok zoals het nu is (verschiet er wel van though). Tot morgen Jan.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *