Carlo vertrekt morgen naar Hastings om daar het ‘Christmas Morning Tournament’ en het ‘Christmas Afternoon Tournament’ te spelen. Hij schreef alvast een leuke opwarmer.

4 reactie op “Carlo in Hastings”
  1. Als ik het goed gelezen heb, gaat Carlo geen minuut tijd hebben om een dagelijks verslag te schrijven, zal hij zijn jas nodig hebben om een verblijf in het slecht verwarmde hotel te overleven en zit doorzakken met Oudejaar er al helemaal niet in wegens ochtendschaak op 1 januari. Maar ja, meedoen aan het oudste toernooi ter wereld, je moet er wat voor over hebben. Good luck!

  2. “Het toernooi van Hastigs dateert geloof ik uit 1895”. In zeker zin klopt dit wel, namelijk in de zin dat er in Hastings in 1895 een (sterk) toernooi werd gehouden. Dit toernooi hoorde echter niet thuis in de traditie van de “Hastings christmas chess congresses”. Ten eerste werd het toernooi gehouden van 5 augustus tot 2 september. Ten tweede was Hastings 1895 een min of meer alleenstaand toernooi. Er werden in 1894 of 1896 geen serieuze toernooien gehouden te Hastings en het bleef er ook later redelijk stil.
    De werkelijke traditie zoals die nu bekend is startte pas in 1920 en de eerste jaren was het een tamelijk zwak toernooi. Later werd het natuurijk de succesformule met overwinnaars als Euwe, Capablanca, Botvinnik en één maal een Belg (Colle 1928-29). Hopelijk kan Carlo hier een mooi vervolg aan breien.
    PS: Hastings 1895 werd de grote doorbraak van Pillsbury. Hij won met 16½/21 voor Tchigorin, Lasker, Tarrasch, Steinitz en veel andere bekende namen.

  3. Wordt daar geen spiritistisch schaak gespeeld? Iedereen tegen Pillsbury via een medium of zo…?

  4. Ik dacht wel dat Carlo daar op zijn plaats zat. Die Tchigorin, Lasker, Tarrasch, Steinitz enzomeer , allemaal reeds verdwenen , maar onze Carlo zit er nog! Hou je taai jongeman , en 79 jaar na Colle mag er ook weer eens een Belg winnen..

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *