Eindelijk. Eindelijk begon gisteren de Beker Adams. Enkele elofavorieten kregen een moeilijke avond voorgeschoteld. Zo was er Herman die zich na een fout in de opening uiterst sterk verweerde tegen Guy, maar toch als laatste speler van de avond het onderspit moest delven. Of Heidi, die ondanks een kleine elohandicap Gert naar huis speelde. Maar dé partij van de avond (of het jaar?) kwam van de hand van Carlo die tegen Patrik zijn 2 torens op de achterste rij offerde om een verschroeiende mataanval op te zetten met paard en dame. Met succes. Carlo lijkt al helemaal klaar voor reeks 1.

Wie is uitgeschakeld in de Beker Adams kan de komende weken deelnemen aan het laddertoernooi.

2 reactie op “Carlo klaar voor reeks 1”
  1. De titel bij dit artikel lijkt niet helemaal te kloppen, als je de machine mag geloven. De hele partij is ontsierd door ernstige tactische fouten. Daarna heeft wit vanaf het moment van zwart’s toren + kwaloffer bij perfect spel nog remise, geen nederlaag. Die 2ejaars 1500+ jongetjes in Rijsel lijken me sterker te spelen dan de spelers die ik hier de laatste 12 maanden aan het bord heb gehad ! En in die zin ware de betere titel misschien geweest : “Carlo en Patrik rijp voor 2e afdeling”. Of hoe de machine een euforie doorprikt, en onnodige zaken – terecht – ontmantelt.

  2. Carlo, uw analyse lijkt gebaseerd op het feit dat wij spelen zoals Fritz, Rybka, of een andere schaakengine. En daar gaat het dus mis: wij zijn mensen, en bekijken stellingen heel anders (lees: veel subjectiever) dan die engines. Daar waar wij denken: “Tja, hier geeft Fritz zeker aan dat deze of gene partij gewonnen staat. Tot je dan daadwerkelijk de partij laat analyseren door die engine, die dan propertjes alle dreigingen weerlegt of misschien maar een miniem voordeeltje geeft voor de ene of de andere. Soms kraak je gewoon onder de druk die je tegenstander in de stelling steekt, terwijl die dekselse Fritz aangeeft dat er (mits de juiste verdedigende zetten) misschien geen vuiltje aan de lucht is. Dat maakt schaken tegen mensen toch nog nét iets boeiender. En wie heeft er geen last van klamme handen, angstzweet of hartritmestoornissen tijdens de tijdnoodfase?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *