Onze zeven samoerai scoren goed tot uitstekend in het toernooi van Charleroi, en een knappe prestatie schreef Carlo gisteren op zijn naam door zich naast Nikolaas met 4/6 in de top-30 te nestelen. Met een TPR van 2057 is hij goed op dreef. Met zijn Fide-Elo van 1956 krijgt Carlo sterkere tegenstanders dan met zijn gewone Elo (1792) en dat inspireert hem blijkbaar. Jan V rijgde al een 2000-plusser aan zijn scalp maar verloor in de zesde ronde. Net zoals Benjamin en Hendrik heeft hij 3/6. Tobias heeft 2,5 en Luc 2. Volg onze spelers via het verslag van Luc.

11 reactie op “Carlo op dreef in Charleroi”
 1. Een bijzonder niet officiële berekening leert dat de SKOG voorlopig (na zeven rondes) 207 ELO-punten wint, verdeeld als volgt:
  Hendrik +76
  Benjamin +56
  Nikolaas +32
  Carlo +25
  Jan +11
  Tobias +6
  Luc +1

 2. Proficiat aan allen! Niemand die momenteel een (schaak)kater aan het toernooi overhoudt.
  Gaat er iemand zaterdag (= laatste dag) naar Charleroi om hen een laatste keer aan te moedigen?

 3. Dat zal nodig zijn na een dag waarop zowat iedereen betere stellingen verprutste. De totale winst is nog maar 182 nu:
  Hendrik +75
  Nikolaas +40
  Benjamin +39
  Carlo +23
  Luc +11
  Jan +4
  Tobias -10

 4. nog iets gezien in het verslag , luc.
  Ik heb ook nog gewonnen dus 4nullen,1remise en 2winst.

 5. Ik was in mijn berekening uitgegaan van de uitslagen in het verslag van Luc. Als Benjamin wint stijgt hij 71 punten. Ons totaal is dan +214.

 6. Ik was in mijn berekening uitgegaan van de uitslagen in het verslag van Luc. Als Benjamin wint stijgt hij 71 punten. Ons totaal is dan +214.

 7. Ik moet laatste ronde tegen Hendrik =).
  Met remise is Hendrik zeker van overwinning -1500.
  Wanneer DE dichtste achtervolger niet wint, is Hendrik zowiezo zeker.

 8. Er zijn nog vier spelers die maar één punt achertstand hebben op Hendrik. Ter info: deze middag nagekeken, de rating prijzen worden niet gedeeld.

 9. Let maar op, scheidingspunten kunnen erg rap omhoog gaan: al wie in de laatste ronde wint krijgt plots een pak scheidingspunten bij (dank zij zijn directe winst en ook dank zij zijn vroegere tegenstanders waarvan er sommigen nog eens winnen);
  wie verliest krijgt er slechts enkele (namelijk als hij eerder gewonnen heeft van mensen die de laatste ronde ook winnen).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *