Op de tweede avond van het clubkampioenschap vonden in de eerste reeks drie partijen plaats. Daniel en Frank beginnen het seizoen tegenover elkaar. Ze kozen voor een symmetrisch Engels dat snel uitdraaide op een pijnlijke Brexit voor de zwartspeler. Daniel oefende zware druk uit op de twee hangende pionnen op d6 en e6 en wanneer het centrum bezweek, bezweek ook de rest van zwarts stelling.

_LEESMEER_
Tony en Yannick zaten nooit eerder tegenover elkaar (zelfs niet in een Blitz of Rapid naar mijn weten). Het werd een Spaans-Siciliaans feestje waar Yannick een pion liet hangen en vervolgens op de increment een mat-aanval moest creëren. Het zag er gevaarlijk uit maar ook niet meer dan dat: Tony verdedigde secuur en won de partij.

Ook bij Tobias en Dries werd het een interessante partij, na een Schliemann defense in de Ruy Lopez, eindigden beide monarchen aan verschillende zeiden van het bord. Dat leidt meestal tot een boeiende ontknoping maar Dries en Tobias dachten er anders over. Dries met meer tijd op de klok zag de zaken niet in zijn voordeel uitlopen en stelde remise voor, Tobias kon aan de verleiding niet weerstaan en nam het bod aan.

Na ook twee beslissende partijen op de eerste speelavond ziet het ernaar uit dat we een stevig schaakjaar tegemoet gaan!
De fans wachten enkel nog op het debuut van Jeroen en dan is iedereen uit de startblokken.
 

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *