Iedereen wil het wel, een goede start in het clubkampioenschap. De nul is dan al weg en het is hopelijk de start van een mooi toernooi. Toch is het in zo'n openingsronde maar aan maximum de helft van de spelers gegund om dat volle openingspunt te nemen. De gelukkigen in de eerste reeks waren Tony, Pascal en Jan._LEESMEER_

Met zijn geruisloze elo-opmars (voor het eerst boven de 2000) was Dries favoriet tegen Tony, maar ergens moet het zijn misgelopen want even geruisloos eindigde de partij in het voordeel van Tony.

Pascal mocht aantreden tegen nieuwkomer Patrick. Op papier zou dit geen probleem mogen opleveren maar op het schaakbord bleek des te meer het tegendeel. Het duurde tot diep in het middenspel eer Pascal zijn Benkö-pion terugzag en daarna in het dame-loper-eindspel het verschil kon maken.

Ook Jan kreeg zijn punt niet op een plateau aangeleverd van Patrik. Jan won in het middenspel wel snel een kwalteit, maar na afwikkeling naar het eindspel bleek het plots allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Patrik kreeg sterke tegenkansen in een complexe open stelling, maar uiteindelijk was het toch Jan die het punt binnenhaalde.

Op naar die tweede ronde!

Een reactie op “CK Reeks 1: Iedereen wil wel”
  1. En dan stop je je partij in Fritz en die haalt vierkant zijn neus op voor uitspraken als ‘complex’, ’tegenkansen’ en ‘moeilijk’. Voortdurend +3 in het eindspel. Tja.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *