In reeks 4 is ongeveer twee derde van de competitie afgewerkt en gisteren kwam iedereen in actie in een van de zeldzame 'volledige' speeldagen, met een topper tussen de nummers één en drie. Jef voerde het hele seizoen autoritair de stand aan, maar werd vorige week bijgehaald door Arno, die door een betere tiebreak zelfs aan de leiding kwam (allebei hadden 9/11).
Jef ging gisteren gewoon op zijn elan verder en won vrij snel van Jelena in een Siciliaan, waardoor hij zeker was van minstens een gedeelde eerste plaats met 10 uit 12. De partij tussen Frank en koploper Arno bleef lang erg gesloten en na vijftien zetten stond alle materiaal nog op het bord. In het vroege middenspel won uw verslaggever een kwaliteit, maar het duurde ongeveer tot middernacht vooraleer er uiteindelijk twee vrijpionnen doorliepen en Arno de handdoek in de ring gooide. Zo wipt Jef weer over Arno naar de koppositie. Frank blijft, met een partij minder gespeeld, aanklampen.
Door de lange partij, zag ik weinig van de anderen en moet me dan ook beperken tot de resultaten. Die volgden volledig de logica van het klassement, met allemaal overwinningen voor de hoogst geklasseerde speler.
Ewout klopte Hugo en zet zijn opmars naar boven verder. Met 7,5/10 en nog partijen tegen Jef en Arno op het programma is hij zeker nog niet uitgeteld voor de titel. Bert was vorig jaar wat moeizaam gestart, maar weet sinds nieuwjaar weer vlotter te winnen. Hij versloeg Ria en komt zo weer boven de 50%. Dat laatste geldt ook voor Matthias, die won van Alita. Met 6 spelers op plusscores ligt alles nog open, maar de grote vraag blijft: wie stopt Jef?
Grappig statistiekje: met slechts 6 remises op 57 gespeelde partijen zijn we duidelijk de meest bloeddorstige reeks!

2 reactie op “CK reeks 4: Jef opnieuw op kop”
  1. inderdaad in de 4 de reeks kan nog veel gebeuren .Maar ik denk dat we Ewout niet moeten onderschatten .Aan het eind van de streep zullen we het weten .Ria

  2. inderdaad in de 4 de reeks kan nog veel gebeuren .Maar ik denk dat we Ewout niet moeten onderschatten .Aan het eind van de streep zullen we het weten .Ria

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *