In de eerste reeks van het clubkampioenschap werd slechts één partij afgewerkt. Pascal won diep in het eindspel tegen Guy en loopt zo weer even uit in het klassement. In tweede reeks wonnen de drie titelkandidaten Nikolaas, Jan V en Wim allen hun partij. Prijs voor de mooiste partij van de avond gaat ongetwijfeld naar Jan V, die Lino sterretjes liet zien door constant stukken in te laten staan._LEESMEER_ In reeks 3 schiet er van Richard N’s riante voorsprong nog amper een half puntje over. Quinten en Gert strijden zo onverwacht nog mee voor de titel. Ook in reeks 4 zijn er nog drie titelkandidaten: Peter, Richard B en Paul B. In reeks 5 werd de topmatch tussen Ghislain en Sven E een afknapper van formaat toen Sven zijn dame pardoes inzette. Ghislain blijft zo op ramkoers, net als Dries die een half puntje voorsprong behoudt.

11 reactie op “Clubkampioenschap”
 1. Dat Oleg kampioen wordt dat zal wel zijn, zeker nadat de heer Patrik Broekmans als speler van de 1e afdeling zioh in al zijn gebrek aan normbesef als redder van het Witrussische vaderland geroepen voelt om tijdens Oleg’s partijen diens stelling publiekelijk met hem te analyseren en hem de beste zetten voor te zeggen. Dit in het Nederlands bovenop de in het Russisch gevoerde analyses die Oleg mag voeren met zijn maatje Andrej uit de 2e afdeling. Hoi Oleg, op naar de promotie !

 2. Ik hoop dat dit een grapje is. Iemand zetten voorzeggen is niet enkel het summum van onsportiviteit, het moet reglementair ook worden bestraft.

 3. Denk jij dat ik dit soort grapjes debiteer. Als ik vrolijk ben schrijf ik wel andere dingen.

 4. CD
  Je moedertaal hanteren betekent niet per definitie bedrog of valsspelen
  ik zou opletten met dergelijke opmerkingen aangezien andere clubs meelezen

 5. Lino, Patrik’s moedertaal is Nederlands, en die taal versta ik zeer goed. Het Russisch versta ik niet, daarom heb ik ook geschreven “mag voeren” in de betekenis van “zou kunnen voeren”, ik heb niet geschreven “voert”.

 6. HAHAHAHA :-))) KAPOTLACHEN!
  Carlo als je er nog bij had toegevoegd dat ik op WC fritz 50 gebruik dan zou het de TOP punt zijn. Uw “story” is ineens klaar om een roman te schrijven.

 7. Carlo, ben bereid om je beneden aan de toog nuttige wenken te geven over partijen die je boven speelt 🙂

 8. owkee … ik beken … ik geef via geheime tekens tips aan Sven … 3x met mijn oorbel draaien wil zeggen : dame offeren tegen Ghislain is een goede strategische zet …
  Hee zeg, is ons lievelings hersenspelletje al niet genoeg overgereglementeerd, zonder dat we onze sportiviteit verliezen ? Respect voor mekaar, daar zijn geen regels voor, dat heb je gewoon !
  Eneeuuh, iets wat ik soms keihard wil roepen tegen al die grote jongens die schaken: ‘ Lacheeuh, het is maar een spelletjeuuuh !!!!’
  Groetjes van het achteraanbungelendemeisje aka goddessofthechessboard

 9. Inderdaad, schaken is voor mensen als wij een spelletje. Zo-even heb ik me rot geamuseerd in een partij tegen Stefan Docx voor de Zilveren Toren. Echt avondvullend was de lolpartij jammer genoeg niet, maar dat heeft als voordeel dat je het interieur van het clublokaal goed kunt bestuderen, socialiseren aan de bar, mee uithuilen met andere ploeggenoten die nog sneller verloren hebben… Wat een plezier om op elk bord zo’n 300 Elopunten minder te hebben 🙂 🙂 :-). Da’s niet cynisch bedoeld, hoor, Heidi, maar het is op zulke momenten dat je er inderdaad beter eens goed mee lacht.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *