Stilaan raken de reeksen van het komende CLubkampioenschap gevuld. De teller staat op 33 deelnemers. Wil je nog deelnemen, laat het dan snel weten want vrijdag 31 augustus sluiten we af. Ten laatste op maandag 10 september – de dag voor de start – zal de volledige speelkalender bekend worden gemaakt.

11 reactie op “Clubkampioenschap”
 1. zoals het nu is in reeks 2 , is het verschil in elo tussen 1 en 9 amper 91 punten! Iedereen kan daar iedereen verslaan. Of anders gezegd : iedereen kan remise spelen tegen Guy en Herman…..

 2. Ik doe een gratis gokje en zie Mart nog starten in de 2e reeks – waar hij waarschijnlijk dankbaar zou voor moeten zijn (maar dat weet je natuurlijk nooit zeker, misschien droomt hij al jaren van die deelname aan reeks 1).

 3. @ JanV

  Ha, gij vermaledijde! Mag ik u dan, over beide genoemden (“ze”) en m.bt. tot elk ander reekslid (“je), Cruijffiaans van antwoord dienen:

  “Ze kunnen niet van je winnen, maar je kunt wel van ze verliezen.”

  Het zal voorwaar ook niet onnuttig zijn om te weten ende te gedenken dat diezelfde beide genoemden het woord “remise” uit hunner woordenboek hebben verwijderd ende geschrapt. Op hoop van (talloze) zege(s) …

 4. Je gokje is juist, Carlo. En dat maakt het in reeks 2 alleen nog spannender , hoewel Mart wel favoriet is (kijk even de leeftijd van zijn concurrenten , gepensioneerden boven!!).

 5. De reeksindeling is (op het moment van schrijven) natuurlijk nog niet definitief (Mart in reeks 2 wellicht wel), het zou dus nog spannender kunnen worden in deze reeks (en ook andere reeksen, of course). Maar ze zal er niet beduidend jonger op worden, dat is ook waar.

 6. De ultieme reeksindeling moet volgens mij ook rekening houden met het elo klassement van morgen 1 september. Ik verlies 13 elo, maar voor velen van de club zal er niets veranderen. Welkom aan boord, Mart, nu moet Enric naar 3e afglijden. Goed gespeeld van de tornooileiding : dit jaar vier reeksen.

 7. @carlo: de elopunten die gebruikt worden zijn die van 1 juli. De volgende officiële ranking is er immers pas op 1 oktober.

 8. à Pascal : de IC begint op 30 september. Wordt die hele IC 2018/2019 dan ook nog verrekend op basis van de elo punten van 1 juli ?

 9. ??
  De huidige ELO heeft in IC belang voor het opstellen van de sterktelijsten, en in het CK voor de indeling van de SKOG reeksen, maar telkens niet voor de verrekening van de resultaten.

  Partijen worden verrekend aan de ELO geldig op het ogenblik van verwerking (niet de datum van spelen, en niet de datum van aanvangof einde tornooi), daarom juist is het belangrijk regelmatig resultaten door te geven. Dit alles kan men nalezen in het reglement van KBSB, en controleren in de ELO verwerking van vroegere partijen.

  In IC wordt elke ronde meteen doorgegeven, wat perfect is; in CK wordt bij SKOG sinds kort (meestal) per kwartaal doorgegeven, en zo hoort het.

 10. Klopt helemaal, Luc. Maar het gaat hier over de elo’s die gebruikt worden om de reeksen in te delen (CK) of bordvolgorde te bepalen (IC).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *