Een vreemde avond was het: terwijl op de vooravond van 11 november het café beneden langzaamaan veranderde in een discotheek, werd boven de 6e ronde van het clubkampioenschap afgewerkt.
In reeks 1 blijven de 3 eersten haasje-over doen._LEESMEER_ Nu versloeg Nikolaas Alain en springt daarmee over Pascal. Alain overzag het ijzersterke Lxf7+ en gaf enkele zetten later op met een kwaliteit meer, maar 4 pionnen minder en een koning op a6. Ook Lino en Patrick maakten er iets mooi van: Patrick kwam met een pion extra in het toreneindspel, maar Lino’s actievere toren verzekerde hem van remise.

In tweede reeks werd er slechts 1 partij gespeeld. Richard N versloeg Eddy die verzuimd had de damevleugel open te breken.

In derde reeks solliciteert Quinten nu duidelijk voor de titel na winst tegen Guy. Achtervolgers Luc en Jef DM speelden remise alhoewel Luc hier zeker meer had kunnen behalen (gxf3!). Verder wonnen Paul H en Herman van respectievelijk Jef DS en Marcel V.

In vierde reeks betreuren we het spijtige forfait van Sven E.

In vijfde reeks zijn er vele titelkandidaten: De topper tussen Rudi en Frank D eindigde in een verdeling van de punten. Ghislain komt mee aan kop na winst tegen Jan S. Het gezellige theekransje tussen Heidi en Lut werd beslecht in het voordeel van Heidi. Luc VDA versloeg verder Johan.

Denk eraan, volgende week terug schaakles. Onderwerp: Het maken van een plan: algemeenheden, zwaktes in pionnenketens. Allen daarheen!

6 reactie op “Clubkampioenschap ronde 6”
  1. Zorgen enkel vrouwen voor een gezellig theekransje achter het bord? En wat doet de mannen dan…?

  2. Pascal, sorry dat we vergaten een briefje in te vullen maar Kenneth – Gert in reeks 4 was 0 – 1 (niks speciaals gebeurd, Kenneth maakte een blunder).

  3. Ik denk het niet. Ook na gf3 is het remise door eeuwig schaak in
    wKg1,Ra6,e1,Pa3,b2,c3,d4,e5,f2,g2/bKh7,Qh4,Pa4,b5,c4,d5,f3,f5,g7,h6
    want Ke2 gaat niet wanneer Dd3# kan volgen.

  4. Nicolas strafte mijn blunder prima af en liet daarna geen spaander heel van mij .Het kwaloffer was ook helemaal juist ! zeer sterke partij van Nicolas !

  5. De les volgende week zal gaan over het creëren van een vrijpion met speciale aandacht voor de meerderheid op de damevleugel; de planning is een beetje veranderd.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *