In de hoogste reeks kan Daniel zijn titel gaan verlengen. Bjarne toont zich wel als kaper op de kust; hij staat met 1 partij minder slechts een half punt achter. Ook voorzitter Jan is nog niet uitgeteld voor het kampioenschap. Een duel om naar uit te kijken is dan ook Bjarne – Jan op 1 maart. En een week later Daniel – Bjarne. Zal het na deze twee speeldagen beslist zijn?

_LEESMEER_

In reeks 2 staat Carlo aan de leiding; met nog 1 partij te gaan staat hij op 7 punten. Die ene partij speelt hij tegen zijn naaste belager Patrik . Wint Carlo deze partij met wit dan is hij kampioen. Een partij om naar uit te kijken.

In reeks 3 gaan Maarten en Ewout als een trein; ze behaalden al 7 punten. Maarten had hier slechts 8 partijen voor nodig; Ewout 9. Opmerkelijk: Maarten verloor nog geen enkele partij.

Ook in reeks 4 verloor de koploper nog geen enkele partij. Rudi speelde wel vaker remise dan dat hij won, waardoor ook dit kampioenschap allesbehalve beslist is. Frank , Heidi en Sander speelden minder partijen. Er kan daarom nog veel gebeuren in deze reeks.

Reeks 5a is misschien wel de spannendste reeks van allemaal. Hugo ging lange tijd in deze reeks aan de leiding en werd gezien als de grote favoriet. Hij kende onlangs een verliezende streak tegen achtereenvolgens Robin , Marco en Satish . Het lijkt er nu dat die 3 debutanten om de eretitel gaan strijden. Robin en Satish staan op 6.5, Marco met een partij minder op 5.5. Geen van deze 3 spelen nog tegen elkaar, waardoor de andere spelers nog de titelstrijd kunnen gaan beïnvloeden.

In reeks 5b stevent de nestor van de groep af op de eindzege: Freddy haalde een indrukwekkende 10 op 12. Lange tijd zat Seppe in deze reeks pole-position, maar hij verloor twee keer van Wouter en staat daardoor nu 2 punten achter op Freddy.

Een reactie op “Clubkampioenschap – stand van zaken”
  1. Dinsdag ll was een schaakdag om te genieten. Ik speelde zelf een leuke partij , Jan tegen Bjarne was gewoon fantastisch , Maarten had meer moeite dan gedacht en moest het beste uit de kast halen , zijn vader speelde een erg goede partij , Pascal tegen een speler uit 5e afdeling , maar ….. die gaf het pionneneindspel onterecht op,( na een zeer leuke partij) , Daniel had alle moeite om Herman toch nog te vloeren , en ik heb zeker nog wat gemist. Ons clubschaken is helemaal terug !!!!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *