We zijn weer een week verder. En wijzer. Al kruipen de favorieten in veel reeksen alleen maar dichter naar elkaar toe.
In reeks 1 werd er voor de 3e week op rij geen enkele remise genoteerd. Dries, Patrik en ((mja)) schreven er een punt bij. Maarten speelde tegen Tony een partij die leek voorbestemd tot remise. In het eindspel-in-rapid-tempo haalde Maarten alsnog de zege.
Dries heeft nu 4,5 op 5 (90 procent!) en mag stilaan de grote favoriet genoemd worden?
In reeks 2 was er een nederlaag voor de tot dusver ogenschijnlijk ongenaakbare Herman. Patrick had was de beul van dienst. Kijk zeker eens naar bijgevoegde stelling. Wit is toe aan zijn 18e zet. Hij heeft 1 juiste (winnende) zet. Welke zet geeft wit een voordeel van +4? (Na eender welke andere zet kan zwart instant terug minstens gelijk komen staan). Graag jullie ideeën in de comments 🙂

In dezelfde reeks won Carlo in een ellenlange slijtageslag van Gert. Carlo verontschuldigde zich onlangs nog met de mededeling dat hij moeite had met de lange partijen in de interclub. Afgelopen dinsdagavond viel het klokslag middernacht na de 64e (!) zet toch in zijn voordeel uit. Ook Jan won en kent nu een sterke serie van 3,5 uit zijn laatste 4 partijen. Carlo en Jan beginnen stilaan in de nek van Herman te hijgen. Reeks 2 wordt dus toch nog spannend?! Saillant detail: deze reeks is al over de helft; 54 procent van de partijen zijn al gespeeld.
Om de spanning staat ook reeks 3 gekend. Ghislain en Bart wonnen en behouden respectievelijk plaats 1 en 2. Frank en Rudi pakten hun wekelijkse remise. Dat zijn er al 7 op rij. Wellicht een clubrecord? 🙂
In reeks 4a haalde Marc zijn eerste overwinning. Bij het ingaan van het eindspel stond hij nog op achterstand; het weerhield hem er niet van een dodelijke aanval op te zetten over de koningsvleugel. Met een overwinning op zak smaakten de Bollekes in het Theatercafé ongetwijfeld zoeter dan normaal. Er was ook een vol punt voor Wouter. Arno en Maxim hadden beiden winstkansen maar besloten tot een remise.
In reeks 4b won Freddy van Ria ondanks (of dankzij?) een vroeg torenoffer. Freddy krijgt met 4,5 op 5 (90 procent) in deze reeks ook stilaan goede papieren.

Tot dinsdag beste schaakvrienden. Tot Skog-dag 🙂

3 reactie op “Clubkampioenschap week 11”
  1. 1.f4 lijkt me wel sterk. Maar of dat dat +4 oplevert? Het paard op e5 moet naar achter en dan volgt 2.Txg6 waarna ook het ander paard (aangevallen door Le2) moet terugtrekken.

  2. Pascal en Hugo winnen de prijsvraag van de week. Na f4 staat zwart voor een dilemma: Pc6 en g6 valt, of de pion op f4 nemen en kwaliteit verliezen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *