Na week 12 zitten de meeste reeksen op of over de helft van deze editie van het clubkampioenschap.
We kijken in dit verslag eerst naar reeks 3 waar de topper GhislainBart werd gespeeld. Bart speelde met zwart een ijzersterke partij. Ghislain was echter niet van plan om de zege en de koppositie zomaar af te geven. Klokslag 12 uur gaf hij zich na 70 zetten dan toch gewonnen. Bart staat nu dus op het bovenste schavot met 5,5 op 8. Bart speelde vorig jaar nog in reeks 5 en begon met gematigde ambities aan dit CK. Die ambities zal hij nu ongetwijfeld bijstellen. Verder waren er in reeks 3 nog enkele gebruikelijke remises. Meer dan de helft van de partijen in reeks 3 eindigden in remise. Opmerkelijk. Of misschien ook niet, aangezien de ELO-verschillen in deze reeks miniem zijn.
Over ELO gesproken. In reeks 1 maakte Wout een ELO-vreugdedans door van Tony te winnen. Mart zal ook niet ontevreden zijn nadat hij Dries op remise hield. Ook JanPascal stond op het programma. De bestuursvrienden pakten elkaar meteen bij de strot en dat leverde na 11 zetten de volgende onuitgegeven (zotte?) stelling op:

Jan (wit) stond in het middenspel wat beter, maar naarmate het eindspel naderde waren de winstkansen er vooral voor Pascal (zwart). Pascal liet de winst echter door zijn vingers glippen door een repetitief schaak toe te staan.
In reeks 2 is er de laatste weken nogal wat opschudding. Deze week was het er met 2 remises wat rustiger; alhoewel de partij tussen Patrick en Carlo onmogelijk rustig genoemd kon worden. Volgende week wisselen Patrick en Carlo van kleur en bekampen ze elkaar opnieuw. De remise tussen Herman en Gert was al vrij snel beklonken. Herman blijft aan de leiding, maar de teerling is nog verre van geworpen in reeks 2.
In reeks 4a waren er witte punten voor Arno en Maxim. In een gelijkstaand eindspel kroop Mark door het oog van de naald tegen Wouter: hij deed een ultieme paniekzet met nog minder dan een seconde op de klok. Niet veel later viel de partij alsnog in zijn voordeel uit.
In reeks dendert 4b dendert Freddy als een meedogenloze trein voort; dit keer ten koste van Jelena. Volgende week krijgt ze een rematch met wit.

Op naar de volgende dinsdag. Op naar Skog-dag 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *