Het nieuwe jaar werd afgelopen dinsdag in stijl ingezet met veel spannende CK-partijen. In reeks 1 kwamen zelfs alle spelers in actie. Kijkend naar de stand mag nu toch wel geconcludeerd worden dat de betreders van het podium gekend zijn. Pascal, Dries en Jan zullen het schavot betreden; nu nog bepalen in welke volgorde zij dat gaan doen. Dries heeft na nog maar eens een overwinning (zijn vijfde) inmiddels de beste papieren. Hij liep een half puntje uit op Jan die na een lange partij remiseerde met ((mja)). Pascal staat na zijn overwinning van dinsdag wel nog 1; met 7,5 op 11 heeft hij nog maar 3 partijen te spelen.
In reeks 2 kroop de man in bloedvorm Patrick een half puntje dichter naar koploper Herman. Herman speelde remise tegen Carlo ondanks een pion meer in het bezit. Toch weer een half puntje dichter bij de titel, zal Herman gedacht hebben. Na zijn partij volgende week tegen Kenneth heeft hij evenveel partijen gespeeld als zijn naaste belager Patrick. Benieuwd wat de ranglijst ons dan vertelt.
Nog in reeks 2 won Jan van Kenneth en zet zich in de stand pal naast zijn kameraad Carlo. Dat wordt dringen voor plaats 3; een plaats die Alejandro ongetwijfeld ook nog ambieert.
In reeks 3 waren er 3 remises. Geen grote veranderingen in de stand dus, wat in het voordeel is van koploper Bart. Pas bekomen van zijn ELO-nieuwjaarsfeest nam Bart het op tegen Heidi. Toen zij de “minor pieces” afruilden keken ze tegen elkaars loepzuivere pionnenstructuur aan en besloten tot een draw. Bart behoudt nog steeds de beste papieren voor het kampioenschap; in deze reeks zijn er minstens 5 andere spelers die de kampioensdroom niet opgeborgen hebben. Zo klein zijn de verschillen in reeks 3.
Reeks 4a lijkt de enige reeks met een afgetekende kampioen te worden. Zonder te spelen kwam Mateo steviger in pole-position. Onder andere doordat Arno met wit verloor van Wouter. Arno en Wouter speelden beiden een hele sterke partij. Wie deze partij volgde zal niet geloven dat deze in de 4e reeks plaatsvond. Bij de aanval op de gekasteelde koning liet Arno zijn g-pion afruilen. Een kleine misrekening met grote gevolgen. Wouter nam het cadeautje aan en begon vervolgens zelf aan een niet te stoppen aanval. Mark zag het graag gebeuren, want klimt nu naar de 2e plaats met weliswaar een partij meer.
In reeks 4b was er de terugwedstrijd tussen Janik en Freddy. Gewaarschuwd door zijn harde nederlaag van vorige week stelde Freddy zijn stukken nu veel beter op. Zoveel beter dat een overwinning hem niet meer kon ontgaan. Freddy verzuimde het echter om het af te maken; tot twee keer toe kroop Janik door het oog van de naald. Wie van de lezers vindt in bijgevoegde stelling de genadestoot?


Voor het eerst sinds zijn aansluiting bij Oude God verliest Freddy twee keer van dezelfde persoon. Janik springt erdoor naar plaats 3, en dat na slechts 5 partijen gespeeld te hebben. Ondertussen is de positie van Arthur er ook door verbeterd. Freddy is bij lange nog niet uitgeteld. Er zijn nog veel partijen te spelen in deze reeks, dus er kan nog veel gebeuren.
U ziet: er zijn spannende ontwikkelingen in alle reeksen. Het is nu alweer uitkijken naar het vervolg. Op naar dinsdag, de volgende Skog-dag! 🙂

5 reactie op “Clubkampioenschap week 17”
  1. Lb4 ziet er mij winnend uit. Volgens mij kan wit dan niet veel beters dan Tf8+, Lxf8, Txf8+, Kd7, wat leidt tot stukverlies (paard op d4) of mat een paar zetten later.

  2. Zit ik daar de hele tij te zoeken naar een genadestoot voor wit! Als zwart het mag uitmaken, kies ik voor de oplossing van Mart.

  3. Zwart is aan zet he Herman. Vandaar het zwarte bolleke naast de stelling 🙂

  4. Het is idd Lb4. Na Lb4 heeft wit alleen maar slechte opties. Volgens de stokvis is dan de minst slechte optie de loper nemen met de dame…
    In de respons die Mart uitwerkte valt het paard inderdaad, aangezien als de dame het paard neemt mat volgt.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *