Afgelopen dinsdag vond alweer de 23e speeldag plaats van het Clubkampioenschap van SKOG. Uiteraard ging er een eerbetoon aan clubicoon Eddy de Kaey aan vooraf. Eerst nam voorzitter Jan T’Sas het woord. Zijn mondelinge in memoriam werd gevolgd door een indrukwekkende minuut stilte. Het ceremonieel werd afgesloten met het getik van startende schaakklokken. Ongetwijfeld ook voor Eddy mooi om te horen hoe veel klokken er telkens starten op “zijn” SK Oude God.
Er werden dinsdag enkele belangrijke partijen gespeeld, maar grote beslissingen bleven uit. Er werd vooral uitgekeken naar het duel JanDries in volle titelstrijd. Dries koos voor een Russische aanpak en maakte de stelling al vrij snel levenloos. Jan overwoog even om grote risico’s te nemen maar bedacht zich. Het eindspel met torens, ongelijke lopers, en een gelijke pionnenstructuur werd al vrij snel in een remise afgesloten. Onduidelijk in wiens voordeel deze remise is. Wellicht blijkt dat op 28 februari wanneer de terugwedstrijd tussen deze twee toppers plaatsvindt.
In reeks 2 pakte Wijnand zijn Zilveren Toren elan mee: hij won met wit van Kenneth. Jan won ook met wit van Alejandro. Na een gelijkwaardige opening verloor zwart tempo door zijn toren meermaals te verplaatsen. Dit leverde wit een beslissend voordeel op. Jan klimt dankzij deze overwinning naar een plaats op het podium.
In reeks 3 was er een remise tussen Frank en Wim. De topper tussen Ghislain en Tom werd uitgesteld. De beslissing in de reeks is daarmee ook even uitgesteld. Ook in 4b nog geen titelfeestje voor koploper Janik; met een zwarte overwinning op Ria hield Freddy zijn laatste titelkansen nog levend.
In reeks 4a klom Arno naar de tweede plaats in zijn voorlaatste partij van dit CK.
Aanstaande dinsdag is het weer Zilveren Toren. Het lijkt erop dat er voor het eerst dit schaakjaar geen CK-partij gespeeld gaat worden. Een weekje rust voor de reporter dus 🙂
Geniet weer van de dinsdagavond, beste schaakvrienden. Geniet van Skog-dag 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *