Afgelopen dinsdag was het de voorlaatste week van het clubkampioenschap. Reeks 1 zou dan eindelijk beslist worden, ware het niet dat Jan zijn laatste partij een week uitstelde. Hierdoor speelde Wout niet tegen Jan, maar tegen Tony. Tony-Wout was een partij die lange tijd gelijk op ging. Wit ging de eindstrijd aan met twee paarden en een toren tegen twee lopers en een toren. Wie denkt dat een loperpaar het dan per definitie haalt heeft het mis. De hyperactieve paarden van Tony trokken het laken naar zich toe. Tony schrijft in zijn laatste partij dus nog een punt erbij. Vorige week deed hij hetzelfde tegen ((mja)); de erkende cupfighter lijkt dus op tijd in vorm voor de Beker Adams.
In reeks 4b was er het prestigeduel tussen Ria en Joeri. Ria besloot beide lopers te fianchetteren. Beide lopers peuzelden uiteindelijk hout op de lange diagonalen, wat de doorslag gaf in deze partij. Joeri besloot nog wel tot een slotoffensief, maar gesterkt door materieel voordeel plooide Ria niet: 1-0. Het 3e punt voor Ria. Aanstaande dinsdag, in de allerlaatste speelronde, kan ze in een direct duel nog over Hugo heen klimmen in de stand. De partij Joeri-Freddy zal puur voor de eer zijn; zij zullen niet meer stijgen of dalen in de eindstand.
In reeks 1 staan er ook nog 2 partijen gepland. Patrik speelt tegen Pascal. eerstgenoemde kan in theorie nog een plaats stijgen. Toernooileider Pascal kent zijn eindpositie al (de 3e plaats); tenminste, als mijn SBB-berekening klopt.
Maar alle spotlights zullen vooral schijnen op het centre court, waar Jan er alles aan gelegen is om met wit te winnen van Wout. Een overwinning betekent zijn tweede clubkampioenschap in zijn lange carrière. Haalt Jan minder dan een punt, dan wint Dries zijn eerste SKOG-titel.
We kijken weer vol spanning uit naar onze wekelijkse afspraak op dinsdag. Skogdag.

Een reactie op “Clubkampioenschap week 29”
  1. Ik zal het ‘afstandelijk’ moeten bekijken, wat jammer is, gelet op het feit dat ik sinds kort een bijzondere belangstelling heb ontwikkeld voor wat er in deze reeks zoal gebeurt, maar ik verneem het een dag later wel via de site. Sowieso is het een prachtig hoogtepunt van een uitermate boeiend kampioenschap, waarin niet alleen de verwachte tenoren voor spektakel zorgden, maar zowat iedereen op tijd en stond. Dat de titelstrijd kan uitdraaien op een ex aequo onderstreept bovendien hoe spannend spannend wel kan zijn. Dat is genieten, toch?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *