Afgelopen dinsdag werd alweer voor de 7e week gespeeld in het leukste clubkampioenschap van Vlaanderen. In de verschillende reeksen zijn nu 25 tot 33 procent van de partijen al gespeeld.
Uitzonderlijk begint dit verslag in reeks 3. Daar vond de langste en meest sensationele partij van de avond plaats tussen Bart en Ghislain. Koploper Ghislain stond na een 30-tal zetten ei zo na gewonnen maar vond de afstraffing niet. Bart recupereerde en het eindspel kon praktisch gelijkwaardig worden aangevat. Bart rook bloed want hij weigerde een remisevoorstel. Ghislain liet vrijwillig de laatste torens van het bord gaan, wat cruciaal bleek. Bart blokkeerde de zwarte koning en de actieve witte koning maakte vervolgens het verschil. De eerste overwinning van Bart betekende tegelijk de eerste nederlaag van Ghislain. Zoals voorspeld is dit de reeks van de kleine verschillen. Nog in deze reeks won Heidi met zwart van Tom.
Ook in reeks 2 kwam de koploper in actie. “Monsieur 100 pourcent” Herman verslikte zich niet in Alejandro. Hij loopt daarmee een half punt uit op Gert die remiseerde met Kenneth. Jan won met zwart van Wijnand en kent nu een keurige 50 procent score.
Ook in reeks 1 staat Wout nu op 50 procent na een zwarte overwinning op Mart.
In reeks 4a werd er reikhalzend uitgekeken naar het topduel tussen Bert en Mateo, maar deze werd een week uitgesteld. Marc ondervond tegen Wouter dat een toren in het eindspel veel waard is. Maxim had na het oprapen van een gratis paard tegen Mark winstkansen, maar benutte deze niet.
In reeks 4b behaalde Jelena haar eerste zege in dit CK door met wit te winnen van Joeri.
Tot dinsdag, beste schaakvrienden. Tot SKOG-dag!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *