Daniël is weer sterk bezig. Gisteren mocht hij ook Duhayon bij zijn slachtoffers rekenen, en staat nu alleen tweede achter ex-skogger Arben Dardha. Vanavond volgt de onderlinge confrontatie.
Voor de rest kan ik weinig vertellen omdat ik zelf een rustdag inlastte met een korte remise. Het aantal dagwinnaars is echter wel beperkt (Daniël, Patrik B, Lino, Nikolaas, Luc en Jef) en het totaal behaalde aantal punten dus ook. Vanavond beter!
Ronde 6: 7,5/19 = 39%_LEESMEER_

5,5: Daniël
4,0: Pascal
3,5: Jan T, Lino, Nikolaas, Patrik B
3,0: Carlo, Frank, Patrick VH, Luc
2,5: Tobias, Jan V, Jeroen, Ghislain
2,0: Gert, Kenneth, Jef
1,5: Benjamin
1,0: Hendrik

23 reactie op “Daniël alleen tweede”
 1. Ja zeg, rust, dat is pas een goed idee! Ik mocht pijnlijk ervaren wat ik al zo vaak heb gehoord van anderen: een toernooi laat zich niet zomaar combineren met een voltijdse job – vreselijke blunder in een gewonnen stelling. Of was het dan toch omdat ik voor de derde keer op bord 13 zat (een schamele 0,5 op 3 daar)… 🙂

 2. Voor wie het niet weet: Arben Dardha heeft nog in onze club gespeeld en werd onder meer clubkampioen. Sympathieke en sterke speler. Dat laatste bewees hij overigens gisteren nog maar eens door van Wim Maes te winnen. Bord 1 krijgt vandaag dus een speciaal cachet voor ons.

 3. Ik ben voor het eerst in m’n carrière door de vlag gegaan. Met nog zeven minuten en 15 sec op het display ging ik m’n eerste sigaret van de avond roken. Als ik terugkom heb ik nog steeds een minuut maar besefte niet dat ik al in de quick finish zat. Voor alle zekerheid de arbiter er bijgeroepen en die kon bewijzen dat ik wel degelijk de tweede schijf bedenktijd verbruikt had. Ik begrijp nog steeds niet hoe ik die eerste tijdcontrole niet opgemerkt heb. Aan de toog bleek dat er nog mensen zijn die het systeem (klok verspringt niet op zet veertig! mogelijke verwarring seconden/minuten-voor en na de dubbele punt!) niet volledig doorhebben.
  Spijtig want : dame tegen dame met pion voorsprong (zelfs vrijpion die al op c2 stond, één veld van promotie). Toch een voordeel gehad : als je niet weet dat je tijdnood hebt, voel je er ook geen stress door.

 4. Inderdaad jammer. Ik denk dat dat ook heeft meegespeeld toen ik maandag mijn 40ste zet miste: elektronische klokken tikken niet, je bent er je minder van bewust, we spelen ook weinig met zulke klokken. In Geel heb ik het zelfs meegemaakt dat zowel mijn tegenstander als ik voor de 40ste zet door onze ‘vlag’ gingen, het niet merkten en rustig doorspeelden!

 5. Aan zet 40 had ik nog een kwartier. Vanaf dan heb ik nog 45 min. tot het eind van de partij. Tot zet 86 gespeeld wanneer de tegenstander tot mijn verbazing de partij opeiste. Vijf remisevoorstellen gehad en remise-eis wegens drie keer zelfde stelling. Klopte bijlange niet en dat wist hij zelf ook wel want hij durfde er geen arbiter voor roepen. Hoe is de regel momenteel ? Verlies je de partij als je claim niet klopt ? Of gewoon straftijd ?

 6. Andere pijnlijke vaststelling: Met 2/7 kan ik onmogelijk Sadkovski nog inhalen 🙂

 7. Nee Gert, je verliest de partij niet als de claim niet klopt.Na 5 remisevoorstellen en een valse remise-eis had je de scheidsrechter kunnen roepen wegens duidelijk onsportief gedrag.Maar meer dan een vermaning zou je tegenstander niet gekregen hebben ,denk ik…

 8. Oei, moet zijn ‘Met 2/6 ..’.
  Gisteren jammer genoeg niks kunnen zien van andere Skoggers en topborden. Eindelijk weekend ; weinig recuperatietijd als ge overdag moet werken. Hopelijk wat vlottere partijen voor mij. En wat meer tijd om nadien biertje te drinken. Succes aan iedereen en tot vanavond.

 9. Gert,
  Als het later is dan 23u00 is de tijdscontrole al gepasseerd.
  Simpel toch?
  Spijtig want ik denk dat de stlling wel gewonnen was.

 10. Ja, ik denk dat ik terug m’n horloge uit de kast haal. Redelijk dom van me ; ik moet wel in trance geweest zijn want ik heb het verstrijken van de eerste schijf gewoon niet gemerkt. Of niet gezien dat er op een moment tijd moet bijgekomen zijn. Onnozel ja. Mijn tegenstander moet vast gedacht hebben dat ik geweldig stressbestendig was toen ik met de vlag op vallen een sigaret ging roken 🙂

 11. Docx is iets gelijkaardigs overkomen enkele jaren geleden.

  in tijdnood ging hij paffen want hij dacht nopg 5 minuten te hebben voor zijn laatste zet. het waren jammer genoeg maar 5 seconden.

 12. Mensen die in feb 07 mijn verslag van het Open Lienz Oostenrijk gevolgd hebben weten dat ik Fritz DSM noem (De Stomme Machine). Deze ronde speelde ik met zwart tegen Marc Kocur (1950), en kwam in de verdediging vanaf zet 19 na 2 uur spel. Anderhalf uur later rond zet 25 slaat wit’s aanval door en moegestreden, murw, en in sterk opkomende tijdnood ga ik op zet 27 onderuit. Tot mijn grote verbazing vertelt DSM mij gisterochtend dat ik 0.5 punten … voor sta in die kritieke stelling, want die heeft natuurlijk nergens last van en vindt gewoon de enig correcte uitweg. Mijn ongeloof en mijn woede op het stomme ding bereikten een dramatisch hoogtepunt en ik voorkwam nog net dat mijn laptoppeke op de Mechelse Steenweg terecht kwam. De net op dat moment voorbijfietsende brave borst van onze wijkagent heeft daar uiteraard iets mee te maken gehad. En nu begrijp ik dat Marc na de partij als een wezel wegsloop, zonder enige reactie of kommentaar ….

 13. Carlo, als de machine wel kan aantonen dat ge redelijk goed,
  goed of beter staat, terwijl gij het achter het bord zelf niet ziet,
  waarom zou de machine dan stom zijn? laat de S maar weg.

  Bovendien, taalpuristen zullen u erop wijzen dat elektronische
  computers geen machines zijn, strikt genomen bestaat een machine
  essentieel uit bewegende delen. Laat de M dus ook maar weg.

  En met enkel D zaait ge teveel onduidelijkheid, dus ge zult iets
  totaal anders moeten bedenken…

  En de firma DSM zal u danken om niet langer als scheldwoord
  gebruikt te worden.

 14. Het zal toch niet waar zijn zeker dat DSM Geleen een opstapje is voor Agfa-Gevaert ??
  Een object dat niet in staat is gevoelens te genereren of te reflexeren is voor mij per definitie stom.
  Maar daarom niet oninteressant of zelfs ongevaarlijk !

 15. Carlo, als het je een troost mag zijn: in de laatste ronde heb ik Marc Kocur (met goede techniek, al zeg ik het zelf) van het bord gezet. Opvallend is overigens het verschil tussen zijn nationale Elo (1837) en zijn Fide-Elo (1950). Hier en daar zie je die grote verschillen nog. Beetje vreemd, in mijn ogen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *