Tot in de laatste ronde was het spannend te zien wie clubkampioen 2021-2022 zou worden. De kalender plaatste de topper tussen de beide leiders Daniel en Jan gisteren op de agenda. Voor Daniel volstond een remise, maar Daniël won zelfs en breit daarmee een vervolg op zijn titel van 2019-2020. Proficiat, Daniël!

PS: Volgende dinsdag worden nog enkele inhaalwedstrijden gespeeld. Hou er rekening mee dat deze niet meer uitgesteld kunnen worden. Op hetzelfde ogenblik spelen we – da's lang geleden – nog eens een blitztoernooi, 11 ronden van 5 minuten per persoon. Aanmelden tot 19u55.

PS2: 12 en 19 april houden we schaaklessen voor < 1600 elo. Partijen kunnen hiervoor nog aangeleverd worden.

PS3: Inschrijven voor de Beker Adams kan tot 12 april.

9 reactie op “Daniël clubkampioen!”
  1. Voor de schaaklessen hebben we nog partijen nodig van de nieuwkomers die we dan plenair kunnen analyseren. Leuke partij gespeeld in het clubkampioenschap of ander toernooi? Aanleveren mag via info@skoudegod.be

  2. Is het niet ´hij breit een vervolg aan het laatste kampioenschap ´,Pascal ?Het werkwoord is toch breien,niet ?

  3. Over mijn CK: drie keer mooi kunnen profiteren van mijn analysewerk tijdens het 4tallentoernooi. Toch wel een aanrader voor wie nog niet meedeed. In mijn slotpartij tegen Daniël deed ik wat schakers al jaar en dag wordt afgeraden: iets nieuws spelen in een cruciale en moeilijke match. Resultaat: het verrassingseffect werd al gauw omgekeerd :-(. Maar goed, het was tenminste een spannend CK!

  4. Het is uiterst moeilijk om de laatste partij in een tornooi of een match op commando te moeten winnen.Hiervoor is een juiste mentaliteit nodig,die weinig topspelers hebben.In het verleden denk ik aan spelers,zoals Lasker,Kasparov (die in de laatste partij in de tweekamp tegen Karpov in 1987 won en alzo de match gelijk speelde),Fischer en Kramnik (die in 2004 in de laatste partij leko met wit versloeg en alzo de match gelijk speelde),die allen beschikten over de juiste methode en ingesteldheid om dergelijke heroische daad tot een goed einde te brengen.Een speler zoals Petrosian miste deze winnaarsattitude volkomen.

  5. Heel mooi dat je de, zeg maar, finalisten van reeks 1 wil vergelijken met Lasker e.a. Kramniks, en hen (of enkel de verliezer?) in één moeite toeschuift dat ze dus “de juiste mentaliteit” niet hebben. Wie van ons wel?, durf ik te vragen. En die winst van Kasparov? Die heeft zeker niet enkel te maken met zijn zgn. “juiste mentaliteit”, maar ook met de fouten van Karpov. Heroïek voor de ene en verguizen van de ander, het is goed voor in de boekskes en de gazetten. Je kunt gewoon ook eens proberen objectief naar een partij te kijken. Soms interessanter dan al die heroïsche narratieven van achteraf en naar eigen inzicht.

  6. Op ons niveau gaat het bij sleutelmatchen als deze inderdaad niet om mentaliteit, of je moet helemaal niet competitief ingesteld zijn (maar waarom speel je dan CK). Wat wel meespeelt: intrinsieke waarde (lees: ELO) en voorbereiding. Wat daar dan weer véél invloed op heeft: de voorbije werkdag(en) annex professionele druk/stress, het gezinsleven, de gezondheid, beschikbare tijd, focus en het zomeruur voor mijn part. Weinigen onder ons, amateurs, hebben de luxe dagenlang één partij te kunnen voorbereiden. Er spelen dus veel aardse variabelen mee, maar het is wel leuk dat er even vergeleken wordt met de groten der schaakwereld :-).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *