In reeks 1 blijft Daniel doen wat van hem verwacht wordt, winnen. Deze keer was Dries het slachtoffer. De tweede in de stand, Benjamin, moest bovendien de duimen leggen voor Nikolaas. De top drie wordt aangevuld door Tony die in een boeiende partij Pascal versloeg. _LEESMEER_

In tweede afdeling was het uitkijken naar de topmatch tussen Bert en Jan, waarin Jan aan het langste eind trok. Daarmee blijft sterke Jan zijn 100%-score verlengen! Later op de avond versloeg Herman Luc.

in 3A lijkt het nog zeer spannend te worden voor de twee plaatsjes in PO1 omdat leider Wim verloor van Jef. Daardoor staan Paul (die won van Matthias) en Gert op een punt van Wim, met een partij minder gespeeld. We zetten onze camera al klaar voor de fotofinish!

in 3B was Mart al zeker van een plaats in PO1, maar voor het tweede plaatsje laten we onze camera even staan. Zowel Alejandro als Heidi konden niet winnen waardoor beiden concurrentie hebben gekregen van Yannick die in een knotsgekke partij Heidi versloeg.

Ter herinnering nog even de uitleg de play-off-formule in 3A/3B. De vier spelers die eerste en tweede eindigen in 3A en 3B spelen onder elkaar een play-off-toernooi (PO1) na nieuwjaar. Idem voor de 4 spelers die derde en vierde eindigden (PO2) en de overige spelers (PO3).

Ondertussen neemt Jacques de leiding in het laddertoernooi na remise tegen Alain en springt Lino over Frank in de Skotto.

7 reactie op “Daniel en Jan op ramkoers”
 1. De camera voor reeks 3B mag opgeborgen worden. Als Yannick niet verliest van Mart kan niemand hem meer bijhalen. Als hij verliest moeten de SBB-punten geteld worden, en die hangen af van de partij tussen Rudi en Heidi.

  Omdat Yannick tegen Rudi en Heidi telken één op twee heeft, is zijn SBB score altijd dezelfde, ongeacht het resultaat van deze partij: 24.75. Alejandro’s score hangt wel af van het resultaat van Rudi vs. Heidi: 24 bij 1-0, 23.75 bij remise, en 23.5 bij 0-1. Nooit genoeg ds om Yannick vorbij te gaan.

  Als Heidi wint komt zij ook nog gelijk met Yannick en Alejandro op 5.5 punten, maar haar SBB-score is dan 22.5. Dat is dus ook niet genoeg. Als ik nergens een rekenfout gemaakt heb is Yannick dus al zeker van zijn plaats in PO I.

 2. Tobias, zeg ons de volgende keer gewoon dat Yannick altijd doorgaat. We geloven je. Maar nu proberen we ook allemaal om het te begrijpen……….

 3. Doe geen moeite om het te begrijpen, ik heb me net gerealiseerd dat het toch niet klopt :-). Het rekenwerk is wel juist, maar hoewel de klassementen op de site getoond worden volgens SBB, is het eerste scheidingssysteem onderlinge partijen. Dus eigenlijk staat Alejandro nu voor Yannick, en moet die laatste toch zorgen dat hij niet verliest. PAkt de camera dus maar terug uit.

 4. Tja, das een schock zeg….. sta ik toch zeker nog wel eerste in de 2de reeks??

 5. Nee, Jan, als ik goed gerekend heb, zit je zowat in de degradatiezone …
  Gelukkig voor jou sta je nog wel voor alle andere degradatiekandidaten!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *