Van tijd tot tijd kijken we hier verder dan de grenzen van onze club. Deze namiddag waren de ogen van gans Belgié gericht op Wirtzfeld waar de laatste ronde van de IC in de hoogste afdeling werd gespeeld. Naast de beslissing om de kampioen (het werd Wirtzfeld) moest Deurne zien niet te verliezen tegen rechtstreekse concurrent Zottegem om degradatie te vermijden._LEESMEER_
Na 4 uur spelen was er nog geen enkele beslissing gevallen, maar dan ging het snel. 7 van de 8 borden hadden gedaan, enkel ‘onze’ Daniël was nog aan de slag op het tweede bord van Deurne. De opdracht was niet simpel: hij mocht een eindspel T+2p vs T niet verliezen. En wonderwel, het lukte! Ik denk dat ze bij Deurne een klein feestje gaan vieren…

6 reactie op “Daniel is held van Deurne”
  1. Pas enkele weken geleden kwam Daniel in het MLS laat op de avond totaal ontredderd naar beneden, hij had net verloren (naar eigen zeggen onbegrijpelijk) in de ZT van Yasseen De Herdt, dezelfde Yasseen die vandaag op bord 7 met Zottegem won van Marcel Van Herck. Daniel’s topremise aan bord 2 tegen Roel Hamblok moet hem behalve de triomf van het behoud in de eerste afdeling ook gesmaakt hebben als een zoete wraak tegenover Yasseen die hem en SK Oude God + Deurne ei zo na twee keer op een maand tijd de vernieling zou ingespeeld hebben. Ik neem gelijk de kans waar op een herhaling van “laatste reacties” van deze namiddag : dikke proficiat aan Daniel en aan Deurne SK.

  2. Absoluut mee eens: DH speelde toen door met een kwaliteit en een pion achter in een verloren stelling tegen iemand van 200 Elopunten meer. Ongetwijfeld een jeugdzonde en allicht speelt een mens wat langer door in ploegverband, maar dit is een mooie revanche, ook op ploegniveau.

  3. Blijkbaar was het een helse tocht naar Wirzfeld. Terechte kritiek van Robert. Zo’n laatste ronde organiseer je toch centraal in het land, niet in een uithoek!

  4. Natuurlijk kon er op voorhand niet voorzien worden dat de wegen er op 24/3 nog zo winters zouden bijliggen. Ze hadden allicht beter de gemeenschappelijke ronde uitgesteld.

  5. organiseren van gemeenschappelijke rondes op “bondsniveau” is m.i. tamelijk dom omdat de afstanden heel snel oplopen, tenzij je dit centraal kan laten doorgaan. Blijkbaar spelen in deze eerder de belangen van de duitstalige federatie (waar schaken nogal zwaar gesubsidieerd wordt) dan de belangen van de vlaamse schaker.
    Wat het uitstellen betreft: leg dat maar eens uit aan een club die een paar duizenden euro’s heeft geïnvesteerd om op die dag 8 “topspelers” te verzamelen…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *