Niet elofavoriet Dutreeuw maar onze eigen clubgenoot Daniël Sadkowksi won dit jaar het Open Rapidtoernooi van SK Oude God. Een remise tegen Wim Maes in de laatste ronde volstond voor een ongedeelde eerste plaats, met 7,8/9. Vorig jaar was Daniël er al heel dichtbij, ditmaal liet hij zich niet opzij zetten. Proficiat, Daniël!

Ondanks de spijtige concurrentie van andere schaakevenementen (waarom keert die homologatiecommissie toch niet terug…), kwam toch een zestigtal schakers naar Mortsel afgezakt. En zoals het stilaan een traditie is geworden, was het alweer een sterk deelnemersveld, met bijna de helft van spelers met 2000 elo of hoger. Voor volgende editie gaat het bestuur alternatieve formules onderzoeken om ook meer spelers onder 2000 Elo aan te trekken, want met ratingprijzen alleen blijkt het niet te lukken.

De volledige eindstand van het toernooi vind je hier.

5 reactie op “Daniël Sadkowski wint Open Rapid”
  1. De trots straalde van zijn gezicht toen het in de laatste partij remise werd tegen Wim Maes. Proficiat Daniël!

  2. Proficiat Daniel ! Na een sterk Brasschaat nu ook deze nog ! Heren in het klubkampioenschap jullie zijn gewaarschuuwd Daniel is in vorm !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *