Dat Hollands meisje

Avatar foto

DoorHerman Callens

feb 14, 2022 300 views

Even iets anders. De laatste interclubspeeldag afgelopen zondag, overigens met wisselend succes betwist, werd naar aloude gewoonte (ja, het was zowat een eeuwigheid geleden, te weten twee covidjaren) gevolgd door een après-schaak die naam waardig, waarin plots de naam viel – nee, net niet, want geen van de “kenners” kon zich de naam herinneren, maar gelukkig was er internet en tutti quanti – van een 15-jarige Hollandse jongedame, volop doende schaakfurore teweeg te brengen. _LEESMEER_  

Aanleiding was wellicht dat onze eerste ploeg ten tweede male (of is het al/nog meer?) had kennisgemaakt met (lees: fijntjes slaag gekregen van) Daria Vanduyfhuys, luttele jaartjes ouder weliswaar én WFM, die hier ook van heel vroeg voor furore heeft gezorgd (en dus ook nog steeds zorgt). Maar het ging dus over “dat Hollands meisje”.

Eline Roebers heet ze, ze is afkomstig van Amsterdam en ze werd in 2020 wereldkampioene in de categorie meisjes t/m 14 jaar. Ze wordt gecoacht door haar vader en IM Robert Ris, 2468 ELO. Zelf zit ze aan 2341 ELO, iets waar wij allemaal alleen maar kunnen van dromen. Het is niet dat Nederland talent te kort heeft, maar van deze jongedame gaan we zeker nog horen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *