Het gebeurt niet dikwijls dat je jouw ploeg winstkansen toekent als een leider na vier ronden op bezoek komt, Mechelen 4 in dit geval. Ze hadden al eens gewonnen dankzij 2 forfaits en een sensationeel goed gewonnen uitslag tegen een ploeg met veel hogere elo. Dat doe je ook maar een keer per seizoen, niet ? Mijn optimistische kijk op deze zaak kwam uit, we versloegen de bezoekers met 2.5-1.5 ! Overigens onze eerste overwinning na drie keer 2-2 en een keer 1.5-2.5
Invaller Patrik had op 1 het snelst gedaan, zijn Sämisch koningsindiër leek in het middenspel gelijk opgaand, maar plots vond Patrik “een combinatietje” en zwart gaf op. Nogal wat later won Herman zijn partij toen hij in het diepe eindspel een pluspion kon verzilveren. Ik speelde op 3 een partij tegen Pouliart, clublid en speler van ons clubkampioenschap die ook bij de Mechelse speelt als hoofdkring. Sander speelde het met zijn 16..,e6-e5 niet goed, rond zet 20 had ik een winnende voortzetting op het bord, maar ik zag en vond het niet en de partij eindigde op zet 48 in remise met een pluspion maar ongelijke lopers, wat de ploeg rekenkundig de winst bezorgde. Maarten, abonnee op winstpartijen nam een dagje verlof want hij verloor zowaar, voor het eerst dit interclub seizoen. Dat kon gelukkig voor skog 2 geen kwaad, zondag al aast hij op revanche. We spelen dan in Turnhout, met Guy Heynen als invaller en …. chauffeur !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *